Slovenija

Divja Alenka Bratušek

Petra Rupnik
26. 6. 2013, 21.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V ponedeljek je na Kongresnem trgu v Ljubljani potekala osrednja slovesnost ob dnevu državnosti.

Mediaspeed
Po divjih živalskih vzorcih divja rdeča.

Slavnostni govornik je bil predsednik republike Borut Pahor, še več pozornosti pa je s svojo (divjo) opravo pritegnila premierka Alenka Bratušek. Bratuškova se je po rdeči preprogi sprehodila v živo rdeči, precej kratki obleki. Za 'črno' piko na i pa sta se s partnerjem Mitjo Cvjetičaninom med sprehodom po rdeči preprogi držala za roke, čeprav je v navadi, da moški damo pelje 'pod roko'.

Osnovni koncept proslave je zasnoval Matej Filipčič, soustvarjalo ga je več kot 50 slovenskih umetnikov, program pa sta povezovala igralca Nataša Barbara Gračner in Aleš Valič. Kljub številčni in znani zasedbi pa so vsaj na družabnih omrežjih odmevale bolj kot ne negativne kritike. Te so letele tako na program kot tudi na govor predsednika republike, Boruta Pahorja. Slednjega je zaznamoval tudi incident, saj se je ob koncu govora starejši moški v ozadju zadrl: »Lopovi, lopovi!« Proslavo je zaznamoval tudi Pirančan, ki se je dogodka udeležil, oblečen v pionirčka in s transparentom, posvečenim Josipu Brozu Titu. In čeprav so se predvsem na družabnem omrežju Twitter kresala mnenja o rdeči zvezdi, je bila največ pozornosti deležna rdeča obleka Bratuškove. S svojim modnim okusom je sicer pred kratkim že razburjala.

Med srečanjem z italijanskim političnim vrhom je bila namreč odeta v divje živalske vzorce, na srečanju s papežem pa vpadljiv klobuček s črnim pajčolanom ter kratko krilo in visoke pete. 

Mediaspeed
Bratuškova se je po rdeči preprogi sprehodila v živo rdeči, precej kratki obleki.
Mediaspeed