Slovenija

Hannah odpotovala na 58. Pesem Evrovizije

5. 5. 2013, 20.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Naša evrovizijska predstavnica je s spremljevalno delegacijo odpotovala na izbor za Pesem Evrovizije 2013, ki bo med 14. in 18. majem v švedskem Malmöju.

Alesh Maatko

Na še zadnji novinarski konferenci na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana je naša evrovizijska predstavnica, Hannah, s spremljevalnimi plesalci (Anže Škrube, Matic Zadravec in Primož Pavlič iz plesne skupine Maestro), soavtorjem skladbe Gregorjem Zemljičem in predstavniki spremljevalne delegacije odpotovala na izbor za Pesem Evrovizije 2013, ki bo med 14. in 18. majem v švedskem Malmöju.

Alesh Maatko
Andrej Hofer, Aleksander Radić, Gregor Zemljič, Hannah, Anže Škrube, Primož Pavlič in Matic Zadravec po novinarski konferenci.

Hannah, trije plesalci in dve spremljevalni vokalistki

Hannah bosta v Malmöju spremljali dve vokalistki z Danske, Linda Andrews in Susanne Ørum. Scenski nastop bodo popestrili trije plesalci skupine Maestro, Matic Zadravec, Primož Pavlič in Anže Škrube, ki bo poskrbel za koreografijo in režijo scenskega nastopa. Za kostumografijo je poskrbela modna oblikovalka in kostumografinja Jelena Proković.

Alesh Maatko
Hannah in plesalci Maestro, Anže, Primož in Matic.

Pred preizborom 14. maja še dve vaji in tri generalke

Že v ponedeljek, 6. maja, bo Hannah imela prvo samostojno vajo, ki pa bo zaprta za javnost. Scenski nastop bo javnosti viden šele na drugi samostojni vaji v petek, 10. maja.

Pred nastopom na velikem odru arene v Malmöju Hannah čakajo tri generalke, dve v ponedeljek, 13. maja, in nato še ena generalka pred nastopom na prvem predizboru v torek, 14. maja, ki ga bodo prenašali v živo ob 21. uri na 2. programu Televizije Slovenija. Hannah bo na predizboru nastopila kot tretja, in če se bo uvrstila med desetih najboljših prvega polfinala, jo v petek, 17. maja, čakata še dve generalki, v soboto, 18. maja, pa še zadnja generalka pred finalnim večerom, ki bo na sporedu 18. maja, kjer se bo predstavilo 26. najboljših držav. Zmagovalca izbora Pesem Evrovizije bodo določili glasovi gledalcev oddani s telefonskim glasovanjem in glasovi strokovne žirije v razmerju 50:50.

Alesh Maatko
Hannah pred odhodom v Malmo.

Še več novic iz sveta zabave v časopisu SVET24.