Panovec

Zaradi Laibach bo zaprt predor

J.P./STA
15. 9. 2016, 11.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

S koncertom skupin Laibach in The Stroj se na Goriškem v soboto zaključuje letošnji festival Mesto mladih. Za koncert so izbrali nekoliko nenavaden prostor - predor pod Panovcem, skozi katerega poteka magistralna cesta.

Mediaspeed
Zaradi prireditve bo predor zaprt v soboto od 6. ure zjutraj, promet bo ponovno stekel v nedeljo ob 12. uri.

Predor Panovec, ki so ga za promet odprli leta 1950, bo "prvič in verjetno zadnjič zaprl zaradi spektakla", so sporočili iz Kluba goriških študentov, ki organizirajo festival.

Obiskovalci koncerta bodo lahko avtomobile parkirali od Petrolovega servisa pod Grčno proti predoru na obeh straneh ceste. V klubu študentov razmišljajo tudi o organizaciji javnega prevoza do prizorišča. Obiskovalcem iz mesta svetujejo, da gredo do predora peš. Obvoz bo urejen iz Rožne Doline proti Novi Gorici v smeri Ajševica-Kromberk-Nova Gorica in bo ustrezno označen.

Mesto mladih

Festival Mesto mladih je namenjen druženju vseh generacij Novogoričanov ob različnih kulturnih, športnih in glasbenih prireditvah.

Dobro so bili obiskani predvsem športni dogodki, pa tudi delavnice, na katerih starejše uvajajo v svet računalništva, spleta in družabnih omrežij.

V sredo zvečer so na okrogli mizi z naslovom Naj LGBT ne bo tabu želeli prispevati k preprečevanju družbenega zatiranja v lokalnem ter širšem okolju. Dotaknili so se tudi socialnih in političnih tem, povezanih z bivanjem v severno-primorski regiji.

Ena od prednosti letošnjega prizorišča je njena odmaknjenost, saj v središču mesta dogodkov, ki bi se zavlekli pozno v noč, zaradi hrupa ni mogoče organizirati. Vendar je novo prizorišče zaradi svoje lege in slabše prepoznavnosti privabilo kakšnega obiskovalca manj, kot če bi bili dogodki v samem središču mesta.