Kultura

Lili Žagar na udaru!

LN
1. 9. 2014, 20.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

September je postregel z novimi televizijskimi boji za gledalce. Najbolj na udaru sta se znašli priljubljeni televizijski voditeljici Lili Žagar, ki bo tudi v novi sezoni vodila oddajo Gostilna išče šefa, in Saša Lendero, ki se bo spet preizkusila kot voditeljica oddaje Kmetija, nov začetek.

Miro Majcen/POP TV

Arhiv Planetv, Mediaspeed

Saša in Lili sta tako nehote postali tekmici, saj ju gledalci radi primerjajo, še posebno zato, ker sta se obe v preteklih letih že preizkusili v vodenju resničnostne oddaje Kmetija.
Vsaka od njiju se je dela lotila po svoje, kljub temu pa se kar samo poraja vprašanje, katera bi bila boljša kmetica. Nekateri so prepričani, da se je na podeželju veliko bolj znašla Saša, Lili pa je precej spretnejša zdaj, med kuharji, saj v vlogi voditeljice Kmetije ni ravno blestela v kmečkih opravilih. V visokih petkah se je pogosto sprehodila le do skednja, kjer so potekali dvoboji med tekmovalci. Sama je priznala, da pozna le pobiranje krompirja in trgatev, si je pa potešila radovednost, ko je poskusila pomolsti kravo. Spoznala je, da ta veščina ni tako preprosta, zato se je morala pošteno potruditi, da je prišla do mleka. Saša pa je pri kmečkih opravilih drznejša in zlahka stopi tudi v hlev ter tam poprime za marsikatero delo, saj se bolj kot nad delom na polju navdušuje nad živalmi. Tudi ona se je preizkusila v molži krave, pa tudi v postiljanju stelje in v cepljenju drv.

Lili je brez zadržkov priznala, da se v gostilni bolje znajde in da je zanjo vonj po kuharskih specialitetah bolj omamen kot tisti po živalskih iztrebkih. Saša pa v tem ne vidi težav. To preprosto življenje jo je celo tako očaralo, da bi si zlahka predstavljala sebe tudi na kmetiji.