Rojstnodnevna tragedija

Video: Pijana voznica z avtom razbila rojstnodnevno zabavo in vzela dve mladi življenji

M.G.
22. 4. 2024, 09.03
Posodobljeno: 22. 4. 2024, 09.11
Deli članek:

Osem in pet letna sestra in brat sta bila ubita v nesreči, ki jo je povzročila pijana voznica, ko je z avtom treščila v zgradbo čolnarskega kluba Swan Creek, v bližini Detroita, kjer so otroci praznovali rojstni dan.

Gofundme.com
Preminula otroka Lana in Zayn (na sredini), skupaj z mamo in starejšim bratom.

Osemletna Lana in petletni Zayn, sta imela še vse življenje pred sabo, ko je minulo soboto njuno življenjsko pot surovo pretrgala 66-letnica, ki se je pod vplivom alkohola z avtomobilom zaletela v čolnarski klub, kjer so otroci praznovali rojstni dan. Šerif okrožja Monroe Troy Goodnough je potrdil, da sta 8-letna deklica in njen 5-letni brat umrla na kraju nesreče, ko je ženska v soboto okrog 15. ure trčila v zgradbo čolnarskega kluba Swan Creek v okrožju Berlin, približno 50 kilometrov od Detroita.

"Prvo pomoč smo nudili približno 15 žrtvam, vključno z odraslimi in majhnimi otroki," je dejal Goodnough na tiskovni konferenci v soboto zvečer. Mlada brata in sestra sta bila razglašena za mrtva na kraju dogodka, je dejal Goodnough. Devet drugih ljudi - šest odraslih in trije otroci - je bilo s helikopterjem ali reševalnim vozilom prepeljanih v območne bolnišnice s hudimi ali življenjsko nevarnimi poškodbami, je dodal.



Goodnough je dejal, da so prizorišče nesreče prvi posredovalci opisali kot izjemno kaotično in z visoko stopnjo čustev neposredno vpletenih in tistih, ki so bili priča temu grozljivemu dogodku. Šerif zaenkrat še ni izdal identitite voznice, ki je povzročila nesrečo, je pa potrdil, da so jo pridržali zaradi suma upravljanja motornega vozila v stanju pijanosti in povzročitve smrti. Voznica je po nesreči sodelovala s policijo, zoper njo pa bodo kasneje vložili kazenske ovadbe.

Oglasila se je tudi sestra mame, ki je izgubila dva otroka. Odločila se je, da bo prek platforme Gofundme.com zbirala sredstva, ki bodo pomagala Lani in Zaynu, da jima zagotovijo ustrezen pogreb in pokop. Napisala je "Živjo, ime mi je Diane. Moja sestra in njena družina so izgubili svoja otroka zaradi pijanega voznika 20. aprila v Monroeju.  Mama (Mariah) in najstarejši brat (Jayden) sta trenutno še vedno v kritičnem stanju. Zbrana sredstva bodo pomagala Lani, stari 8 let, in Zaynu, staremu 5 let, zagotoviti ustrezen pogreb in pokop. Preostali denar bo pomagal družini pri stanovanjskih in zdravstvenih stroških. Hvala za vašo podporo v tem času."