Rdeči petelin

Foto: Požar v Pongracu grozil hiši, v intervenciji poškodovan gasilec

J.V.
16. 4. 2024, 09.05
Posodobljeno: 16. 4. 2024, 12.43
Deli članek:

Včeraj dopoldan je zagorelo v Pongracu v občini Žalec. Ognjeni zublji so pogoltnili pomožni objekt ter uničili ostrešje in mansardni del stanovanjske hiše.

GZ Žalec
Intervencija v Pongracu.

Včeraj nekaj minut čez 11. uro je bila Gasilska zveza Žalec obveščena o požaru pomožnega objekta stanovanjske hiše v Pongracu. "Po prejemu informacije o dogodku so bila aktivirana Prostovoljna gasilska društva Zabukovica, Vrbje, Žalec, Griže in Šempeter v Savinjski dolini. Skupno je v intervenciji sodelovalo 39 gasilcev z 15 gasilskimi vozili. Zagorelo je v pomožnem objektu, ogenj se je nato razširil na ostrešje stanovanjske hiše. V požaru je bil popolnoma uničen pomožni objekt ter ostrešje in mansardni del stanovanjske hiše. V požaru je bil lažje poškodovan en gasilec," so danes sporočili iz zveze.

GZ Žalec
Intervencija v Pongracu.

Kot so še navedli, preostali del hiše ni primeren za bivanje zaradi odstranjevanja posledic požara in požarne vode. Na požarišču je ostala gasilska straža PGD Griže tudi preko noči.

GZ Žalec
Intervencija v Pongracu.

S celjske policijske uprave so sporočili, da je ogenj v celoti uničil tudi traktor, ki je bil parkiran v gospodarskem poslopju. Materialna škoda bo po oceni policije zelo visoka. Vzrok požara še ni potrjen. Z ogledom kraja nadaljujejo danes.