Tragedija na sprehodu

Z neba priletela plinska bombica in zadela upokojenko v glavo, ni ji bilo pomoči

R.T.
14. 4. 2024, 19.53
Posodobljeno: 14. 4. 2024, 19.53
Deli članek:

V nemškem Karlsruheju se je včeraj popoldne zgodila neverjetna tragedija, ki je iznenada vzela življenje 75-letne ženske.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Tudi na jugozahodu Nemčije so včeraj uživali v lepem spomladanskem dnevu. V popoldanskih urah se je živo srebro povzpelo na prijetnih 21 stopinj Celzija, na ulicah in po parkih je tako pohajkovalo veliko ljudi. Nič drugače ni bilo v Karlsruheju, kjer pa je dan nenadoma presekala tragedija, poroča nemški Bild.

75-letna upokojenka je malo pred 18. uro mirno pešačila po pločniku pod eno tamkajšnjih stolpnic, ko se je nenadoma zgrudila. Očividci so na kraj nemudoma poklicali reševalce, ki so jo poskušali oživljati, a so bili njihovi napori zaman. Zaradi hudih poškodb glave je umrla na kraju dogodka, nedaleč od nje pa je obležal tudi predmet, ki jo je zadel v glavo. Plinska bombica oziroma kartuša, ki jo je glede na ugotovitve policije nekdo odvrgel s 15-nadstropne zgradbe. Policisti tragedijo še preiskuje, zaenkrat pa nimajo dokazov, da bi bilo dejanje namerno. Kot je pojasnil tiskovni predstavnik policije, je povsem možno, da jo je nekdo nesrečno sunil, ko je stala na okenski polici, a je možno tudi, da jo je nekdo skozi okno odvrgel namerno.