Brez čelade

Mati štrinajstih otrok umrla peti dan po padcu z e-skirojem

R.T.
7. 3. 2024, 12.40
Posodobljeno: 7. 3. 2024, 12.46
Deli članek:

Angeline Bryan iz Nottinghama v Angliji je prejšnji teden priajteljici pomagala pri selitvi.

Facebook
Angeline Bryan

Med vožnjo z električnim skirojem je Angeline padla in z glavo udarila ob asfaltirano cestišče. Na glavi ni imela čelade. Zdelo se je, da razen buške ne bo posledic. V naslednjih dneh jo je začelo zbadati v glavi. Glavobol je bil vse hujši, postala je tudi omotična, zato je obiskala zdravnika. Najprej so jo odslovili z besedami, da je najbrž pijana in da nima kakšnih resnih poškodb. Naslednji dan se ji je stanje še poslabšalo, zato jo je prijateljica odpeljala v bolnišnico. Tokrat so jo natančno pregledali in ugotovili, da ima krvavitve v možganih. Dali so jo v umetno komo, toda dan zatem, peti dan po padcu, je utrpela močan srčni infarkt in ni ji bilo več pomoči.

Angeline je imela kar 14 otrok, ki so trenutno stari od 5 do 29 let. Njen najstarejši sin Jaymi je dejal, da so vsi v šoku- »Mama je bila za nas kraljica. Vsi so jo imeli radi, zmeraj nam je pomagala in skrbela za nas,« je povedal za lokalne medije, s pomočjo katerih je oznanil, da so na spletni platformi GoFundMe začeli zbirati denar za njen pogreb.

Ob tej novici dodajmo, da je tudi v Sloveniji vedno več uporabnikov e-skirojev, s tem pa se povečuje tudi število nesreč. V letu 2022 sta umrla dva voznika e-skirojev. Včeraj pa je na primer policija opozorila na nevarno vožnjo voznika e-skiroja v Letušu. Neodgovorni voznik je namreč po naselju drvel kar z 68 kilometri na uro.