Grozljivo

Mlada ljubiteljica kriminalk obsojena na dosmrtno ječo zaradi umora iz radovednosti

J.V.
24. 11. 2023, 12.15
Posodobljeno: 24. 11. 2023, 12.22
Deli članek:

Naključno žrtev, ki jo je iskala več mesecev, je z nožem zabodla več kot 100 krat. Truplo je potem razkosala in se s kraja zločina odpeljala s taksijem. Aretirali so jo potem, ko je taksist policiji prijavil, da je stranka v gozdu odvrgla s krvjo prepojen kovček.

Busan police
Jung Yoo-jung

V Busanu v Južni Koreji je bila na smrt obsojena 23-letna ženska, oboževalka kriminalnih zgodb, ki je policiji povedala, da je neznanca umorila iz radovednosti. Po poročanju BBC je bila Jung Yoo-jung obsedena s kriminalnimi oddajami in romani. Obsedena pa je bila tudi z idejo, da bi se sama preizkusila kot morilka. Preko aplikacije za poučevanje je spoznala 26-letno učiteljico angleškega jezika in jo ob obisku zabodla do smrti. Brutalen umor je pretresel Južno Korejo.

Žrtev je z nožem zabodla več kot 100 krat

Kot je ugotovilo sodišče, je 23-letnica živela kot brezposlena samotarka s svojim dedkom in več mesecev iskala žrtve za svoj podvig. Stopila je v stik z več kot 50 osebami in jih vprašala, če pouk izvajajo na domu. Svoji žrtvi se je po telefonu predstavila kot mati srednješolca, ki je potreboval lekcije iz angleščine. Na vratah učiteljice se je potem prikazala sama, oblečena v šolsko uniformo, ki jo je kupila na spletu. Oškodovanko je z nožem zabodla več kot 100 krat. Truplo je potem razkosala in se s kraja zločina odpeljala s taksijem. Aretirali so jo potem, ko je taksist policiji prijavil, da je stranka v gozdu odvrgla s krvjo prepojen kovček.

Brez uspeha se je branila, da je halucinirala

Danes jo je sodišče v Busanu po nareku tožilstva obsodilo na dosmrten zapor. Jungova, ki je zločin priznala, se je sicer zavzemala za milejšo kazen, češ, da je v kritičnem času trpela za halucinacijami in drugimi duševnimi motnjami. A je sodišče njene navedbe zavrnilo, saj da je umor skrbno načrtovala več mesecev, zgodovina njenega brskanja po spletu pa je tudi razkrila, da je iskala nasvete, kako po zločinu zabrisati sledi.