Pet poškodovanih

Groza v središču Dublina: Napadalec pred osnovno šolo z nožem zabodel več otrok

S.R.
23. 11. 2023, 17.08
Posodobljeno: 23. 11. 2023, 18.49
Deli članek:

V Dublinu je danes napadalec z nožem ranil več otrok in eno odraslo osebo. Policija ga je na kraju aretirala.

Profimedia
Območje je zavarovala policija.

V irski prestolnici se je danes ob približno 13.30 uri po lokalnem času (14.30 uri po srednjeevropskem času) odvil »resen incident,« kot so krvav napad opisali v irski policiji. Po napadu z nožem so v bolnišnico prepeljali tri otroke, policija pa je območje okoli trga Parnell v središču Dublina zavarovala. Na kraju, in sicer neposredno pred tamkajšnjo osnovno šolo Gaelscoil Choláiste Mhuire, je bilo prisotnih veliko število reševalnih vozil, informacije o dogodku pa so še skope.

Kot poroča irski časnik The Irish Times, so bili v napadu ranjeni odrasla ženska in trije otroci, pri čemer sta odrasla ženska in petletna deklica utrpeli hude poškodbe ter se še borita za življenje. Petletni deček in šestletna deklica sta utrpela lažje poškodbe, pri čemer so petletnika že odpustili iz bolnišnice. Na kraju so aretirali moškega v 50. letih starosti, ki je bil ranjen tudi sam. Policija je zasegla tudi orožje, večji nož. Glede na prve informacije je moški najprej napadel žensko in nato večje število mladih, vključno z otroki, a so posredovali in ga razorožili mimoidoči, še poroča The Irish Times. Motiv za napad zaenkrat ni znan, storilca pa bodo zaslišali takoj, ko ga bodo oskrbeli v bolnišnici. Sicer pa je utrpel lažje poškodbe. Policija zaenkrat ne sumi, da bi šlo za teroristični napad, temveč za osamljen incident, v povezavi s katerim ne iščejo nobene druge osebe.

»Današnji ostuden napad na tri nedolžne otroke in žensko v Dublinu me je globoko pretresel. V teh težkih trenutkih smo z mislimi z žrtvami, zlasti otroki, njihovimi starši in družinami,« se je na incident odzvala pravosodna ministrica Helen McEntee. Dodala je še, da ne dvomi, da napadalec ne bo ubežal roki pravice.