Umor

15-letnica zabodena na poti v šolo, 17-letni osumljenec v priporu

D.K.
27. 9. 2023, 18.54
Posodobljeno: 28. 9. 2023, 08.16
Deli članek:

Na območju Londona se je v sredo zjutraj pripetila grozljiva nesreča. Do smrti so namreč zabodli 15-letno dekle, so sporočili policisti, ki so že prijeli 17-letnega osumljenca.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Do tragedije je prišlo, medtem ko se je študentka odpravljala v šolo južno od Londona. Čeprav so bili policisti na kraju dogodka približno dve minuti po tem, ko so prejeli klic, da je bilo dekle zabodeno v Croydonu, prometnem stanovanjskem in poslovnem okrožju južno od Londona, ji ni bilo pomoči.  

Načelnik policijske postaje Andy Brittain je dejal, da so na kraj dogodka nemudoma poslali policijska vozila, reševalce in helikopter, vendar je bilo dekle kmalu po njihovem prihodu mrtvo.

Osumljenca našli v bližini krutega zločina  

Približno 75 minut po napadu so ne daleč od kraja zločina prijeli 17-letnega osumljenca, moškega spola, ki naj bi morda poznal žrtev. Chevanice Thomas, katerega prijatelj trdi, da je bil priča vbodu, je dejal, da je dekle trenutke pred napadom z nožem, ki je bil videti kot 'meč', zavrnilo cvetje od fanta. Druga priča je trdila, da je slišala, kako je dekle reklo, da 'ne želi več hoditi z njim'. 

Brittain je še dejal, da je osumljenec, ki ni bil identificiran, v priporu in čaka na zaslišanje, ter dodal, da policija ne išče nikogar drugega v povezavi z umorom.

15-letnica je bila študentka na zasebni dekliški šoli Old Palace of John Whitgift School v Croydonu. Ni pa znano, katero šolo obiskuje osumljenec.