Umor so načrtovale

Osem najstnic v Torontu ubilo moškega, policija primer opisala kot 'rojenje'

E. J.
21. 12. 2022, 12.32
Posodobljeno: 21. 12. 2022, 15.19
Deli članek:

Tri deklice so stare 13, tri 14 in dve 16 let. Spoznale so se na družbenih omrežjih in načrtovale umor, delovale pa so kot - čebele.

profimedia
Toronto pretresa umor moškega, ki so ga zakrivile najstnice, delovale pa so usklajeno kot ena celota.

Osem najstnic je bilo obtoženih umora 59-letnega moškega v središču Toronta. Zabodle so ga do smrti. Policija je sporočila, da domneva, da so se deklice spoznale na družbenih omrežjih in načrtovale umor.

Po policijskih poročilih so dekleta v nedeljo zgodaj zjutraj napadla in zabodla moškega na trgu blizu glavne železniške postaje. Tri deklice so stare 13, tri 14 in dve 16 let, poročajo kanadski mediji. Policija ni imenovala žrtve, je pa na tiskovni konferenci povedala, da se je moški pred kratkim preselil v mestni sistem zavetišč za brezdomce. "Imel je veliko podpore družine, zato ga ne bi nujno imenoval brezdomec, morda je to postal šele pred kratkim zaradi hude nesreče," je dejal detektiv Terry Browne.

Primer "rojenja"

Policija pravi, da so dekleta po prepiru žrtev napadla in zabodla. Moškega so hudo poškodovanega odpeljali v bolnišnico, a je kmalu umrl. Policisti so dekleta po pogovoru s pričami prijeli v bližini kraja dogodka, tam pa so našli tudi orožje. Browne je dejal, da preiskovalci verjamejo, da sta se dekleta spoznala na družbenih medijih in živijo v različnih delih mesta. Dodal je, da jih ne bi imenoval "tolpa", vendar je dejal, da je njihovo vedenje znano kot "rojenje", pri katerem več napadalcev hkrati cilja na žrtev in jo napada kot čebele. Pri dekletih so našli tudi več orožij, je dodal Browne. "Vse so enako krive. Nobenega dvoma ni, da so delovale kot ena celota, ko so se odločile za napad na tega človeka," je dejal. Tri osumljenke so bile policiji znane od prej, ostalih pet pa s policijo ni imelo stikov.