Predrzne tatvine

V Vrhpeči osla privezal k deblu, zjutraj je tam stalo le še drevo

S.R.
3. 11. 2022, 08.45
Posodobljeno: 3. 11. 2022, 09.45
Deli članek:

Na Dolenjskem in v Beli Krajini so v zadnjih dnevih zabeležili lepo bero vlomov in tatvin.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Novomeški policisti so danes pojasnili, da je v Vrhpeči, naselju v občini Mirna Peč, med 28. oktobrom in 2. novembrom nekdo iz rezervoarja delovnega stroja iztočil in ukradel približno 150 litrov goriva. Še bolj predrzna tatvina se je v Vrhpeči zgodila v noči na 2. novembra. Neznanec je namreč odtujil osla, ki ga je oškodovanec z vrvjo privezal k drevesu.

V Črnomlju je med 28. oktobrom in 2. novembrom neznanec vlomil v prostore podjetja in odnesel osem akumulatorjev, s tem pa je povzročil za približno 2600 evrov škode.

Na območju Orehovega v občini Sevnica je med 31. oktobrom in 2. novembrom nekdo vlomil v skladiščne prostore in odtujil avtomobilske vžigalne kable. Lastnik ocenjuje, da ga je s tem oškodoval za 500 evrov.

Na parkirnem prostoru na Otočcu pa je včeraj ob približno 18. uri neznanec vlomil v osebni avtomobil in ukradel torbico z denarnico, dokumenti, gotovino in dvema mobilnima telefonoma. Lastnico, ki se je k vozilu vrnila v približno desetih minutah, je oškodoval za 1200 evrov.