Nove informacije

Izumitelj novinarko zvezal z njenimi nogavicami, preden jo je nataknil

J.P.
24. 4. 2018, 08.56
Posodobljeno: 25. 4. 2018, 13.16
Deli članek:

Tožilstvo opozarja, da bi lahko enak zločin zagrešil še enkrat.

Reuters
Madsen je v priporu od 11. avgusta lani.

Tožilec Jakob Buch-Jepsen je prepričan, da je danski izumitelj izživljal spolne fantazije in da je švedsko novinarko morda zvezal z njenimi nogavicami, preden jo je nataknil - na kaj, ni znano. Za Petra Madsena zahteva dosmrtno zaporno kazen, ki na Danskem znaša 16 let z možnimi dodatki, ali pa hospitalizacijo v psihiatrični ustanovi.

Novinarka se je 10. avgusta lani vkrcala na izumiteljevo podmornico.

Izumiteljevi odvetniki ne zanikajo, da je razčetveril truplo novinarke Kim Wall, a da je njena smrt na krovu Madsenove podmornice Nautilus bila posledica spleta nesrečnih okoliščin.

Inteligenten, a ...

Tom Wall
Kim Wall je delala prispevek o podmornici Nautilus.

Buch-Jepsen meni, da je 46-letnik, ki je obtožen, da je novinarki prerezal vrat oziroma jo zadušil, nezmožen čustvovanja. Strokovnjaki so v psihiatrični oceni sicer zapisali, da je inteligenten človek s psihopatskimi vzgibi.

Zakaj je Madsen razkosal truplo Švedinje? Kot je dejal, je v enem kosu ni mogel dvigniti, da bi jo lahko odvrgel v morje. Zato jo je razkosal.

Vzrok novinarkine smrti še ni bil potrjen. Odločitev sodišča naj bi bila znana jutri. 

Posnetki na trdem disku

Njeno truplo je razkosal, dele pa zavil v plastične vrečke in jih odvrgel v morje južno od danske prestolnice Koebenhavn.

Preiskovalci so na obtoženčevem prenosnem računalniku odkrili več posnetkov mučenja in usmrčevanja žensk v seksualnem kontekstu. Na trdem disku je bilo tudi približno sto posnetkov umorov, mučenj, obglavljanj in nasajanj.

V preteklosti naj bi tudi piskal blog, v katerem je fantaziral o umorih.