DOMAČINI SUMIJO

Tone umrl sumljive smrti

S.A. / Novice Svet24
1. 4. 2018, 13.25
Posodobljeno: 1. 4. 2018, 13.26
Deli članek:

Na travniku pod stanovanjsko hišo je bil najden hudo poškodovan in podhlajen 62-letni Tone E., ki je v ljubljanskem UKC kasneje poškodbam podlegel.

Google Street View
Tragedija se je zgodila v Tunjicah.

Tunjice so naselje, ki spada pod kamniško občino, tam pa biva nekaj manj kot 300 prebivalcev. Nedavno jih je pretresla grozna novica. Na travniku pred stanovanjsko hišo so namreč našli hudo poškodovanega in podhlajenega sokrajana, 62-letnega Toneta E. O dogodku so bili obveščeni kamniški policisti in reševalci, ki so nesrečnika nemudoma prepeljali v ljubljanski klinični center, a na žalost je bilo prepozno in Tone je v bolnišnici poškodbam podlegel.

Domačini so pokojnega opisali kot prijaznega, pridnega in delavnega človeka. 

Govorice in ugibanja

Med domačini Tunjic in Tonetovimi znanci so se po tragediji začele pojavljati različne govorice in ugibanja o tem, kaj se je pravzaprav zgodilo. Kar nekaj jih sumi, da je šlo za kaznivo dejanje oziroma da je Tone umrl nasilne smrti. Veliko jih meni, da je bil hudo pretepen. A na policiji pravijo drugače. »Do zdaj opravljene aktivnosti policistov, kriminalistov in drugih strokovnjakov ter zbrana dokazila izključujejo kakršnekoli sumljive okoliščine in kažejo na to, da pri smrti osebe ni šlo za kaznivo dejanje, ampak za tragičen oziroma nesrečen dogodek. Ugotovitev je, da se je moški poškodoval pri padcu po strmini. Na to kažejo tudi značilnost telesnih poškodb ter ugotovitve ogleda. Tuja krivda za smrt moškega je po vseh do zdaj preverjenih informacijah ter zbranih podatkih in dokazilih izključena,« so sporočili z ljubljanske policijske uprave. Dodali so, da »take dogodke policija vedno obravnava z veliko mero pazljivosti, okoliščine in dokazi pa so skrbno preverjeni ter pretehtani. V postopku tako ne gre zgolj za splošno preverjanje okoliščin, temveč se ugotavljajo konkretne in specifične okoliščine, ki omogočajo zaključke, kot je ta«.

Priden in delaven

Domačini so pokojnega, ki je v svoji hiši sicer živel sam, opisali kot prijaznega, pridnega in delavnega človeka. »Vsakomur je pomagal pri delu. Bil je dobrovoljen človek, vedno nasmejan in za družbo,« nam je povedala ena izmed domačink.