Na meji

Iz Avstrije pobegnila z 41.000 evri v torbici

T.L.
12. 2. 2018, 12.52
Posodobljeno: 12. 2. 2018, 12.58
Deli članek:

Slovenska policija je 53-letno žensko ulovila, ji denar zasegla in jo nato izpustila.

Profimedia
Hrvaško državljanko so po končanem postopku policisti izpustili na prostost.

Pomurski policisti so minuli petek ob 17.46 sprejeli sporočilo Centra za policijsko sodelovanje v vasi Vrata Megvarje oziroma avstrijskih varnostnih organov, da zaradi tatvine 40.000 evrov iščejo hrvaško državljanko, ki je zaposlena v Avstriji.

Ženska naj bi potovala z osebnim avtomobilom znamke škoda, ki naj bi ga vozil moški. Slovenski policisti so se vključili v akcijo in že ob 17.55 uri so vozilo z osebama zaustavili ob izstopu iz države, na Postaji mejne policije Petišovci.

Ugotovili so, da sta oba, voznik in sopotnica, hrvaška državljana. Po temeljiti kontroli vozila in oseb so v skritem delu torbice pri 53-letni ženski našli večjo količina denarja, natančneje 41.500 evrov. Oba so v skladu z zakonom o nadzoru državne meje zadržali do konca postopka. Obvestili so dežurnega preiskovalnega sodnika, ki je podal nadaljnje usmeritve. Ker zoper osebo ni bil podan evropski priporni nalog, ampak samo obvestilo, da je bilo kaznivo dejanje storjeno v tujini, je bil denar zasežen, oseba pa izpuščena.