Preživel le voznik tovornjaka

FOTO: Preiskava "peklenske nesreče" po eksploziji cisterne na avtocesti

G.G.
3. 1. 2018, 08.27
Posodobljeno: 3. 1. 2018, 08.29
Deli članek:

Policist preiskujejo okoliščine včerajšnje tragične nesreče na italijanski avtocesti pri Brescii, v kateri je umrlo šest ljudi.

Profimedia
Kia Sportaga je bila v trenutku eksplozije cisterne ukleščena med tovornjaka.

Okoli 12.30 ure se je na italijanski avtocesti pripetila nesreča, v kateri so bili udeležena tri vozila – dva tovornjaka in osebni avtomobil. Promet se je ustavil, kolona je bila dolga, reševalci so morali oskrbeti tri poškodovane, eden jo je odnesel s hujšimi poškodbami.

To pa ni bilo nič v primerjavi s tem, kar je sledilo. Okoli 14.30 se je zgodila tragedija neslutenih razsežnosti. Gasilci so ravno odstranili razbitine vozil z avtoceste, kolona avtomobilov se je začela premikati. Potem pa je v zadnjega v koloni, v osebni avtomobil znamke Kia Sportage s francoskimi registrskimi oznakami, ki je ravno začel prehitevati tovornjak pred sabo, trčil  tovornjak. Kio je odbilo v tovornjak s cisterno, v kateri je bilo gorivo.

Profimedia

Cisterna je eksplodirala, petčlanska družina v kii pa je bila ukleščena med tovornjaka. V ognju so umrli vsi v kii – petčlanska družina z dvema mladoletnima otrokoma, in šofer tovornjaka, ki je trčil v Kio. Preživel je le italijanski voznik tovornjaka cisterne. Slednji je za Corriere Della Sera povedal, kaj se je zgodilo oziroma kako je on doživel nesrečo. “Ravno smo se začeli premikati, ko je nekdo trčil v moj tovornjak. Tovornjak sem zapustil, še preden je zagorel,” je povedal voznik tovornjaka iz Bolzana.

Preiskovalci bodo morali natančno preučiti posnetke nadzornih kamer, da bodo ugotovili, kako natančno je prišlo do nesreče. Po prvih informacijah se je zdelo, da je krivda povsem na strani voznika tovornjaka, ki je trčil v Kio Sportage. Ker pa se je očitno kolona že začela premikati, je potrebno preveriti, če je tik pred trkom kdo izmed vpletenih smer vožnje oziroma se vključeval na drug vozni pas.