Nevarna vožnja

Casiraghi zapušča pripor na Povšetovi

S.R./STA
28. 12. 2017, 14.56
Posodobljeno: 28. 12. 2017, 15.36
Deli članek:

Sodnik Martin Jančar z ljubljanskega okrožnega sodišča je Stephena Casiraghija danes oprostil obtožb, da je marca po aretaciji grozil policistom Policijske uprave Ljubljana center, obsodil pa ga je zaradi nevarne in brezobzirne vožnje.

M24
Casiraghiju obsodba zaradi nevarne vožnje, a odpravljen pripor.

Danes se je končalo sojenje Casiraghiju zaradi nevarne vožnje po centru Ljubljane marca letos, sodnik pa odločil, da ni več razlogov za njegov pripor, poroča spletni portal 24ur. Sodnik mu je za kaznivo dejanje nevarne vožnje prisodil 10 mesecev zapora, a mu je odpravil pripor. Casiraghi je bil v priporu sicer od 25. marca, priprti meseci se mu bodo šteli v zaporno kazen.

Casiraghi je konec marca brez vozniškega dovoljenja, z neregistriranim avtomobilom in z ukradenimi tablicami objestno vozil po ulicah prestolnice in se ob aretaciji tudi upiral policistom.

Tožilstvo mu je sprva očitalo tudi preprečitev uradnega dejanja, vendar se je tekom obravnav izkazalo, da so policisti zaporo ceste s službenim vozilom, ko so ga skušali fizično ustaviti, izvedli, ne da bi pred tem pridobili dovoljenje operativno-komunikacijskega centra policije. Zato je tožilstvo očitek preprečitve uradnega dejanja umaknilo.