Grozljivo trčenje

VIDEO in FOTO: Vlak šolski avtobus presekal na pol, mrtvi najmanj štirje otroci

S.R.
14. 12. 2017, 17.58
Posodobljeno: 14. 12. 2017, 19.14
Deli članek:

Na jugu Francije se je pripetila huda prometna nesreča, v kateri so življenje izgubili najmanj štirje otroci.

France Bleu/Twitter

Ob približno 16.30 uri sta v bližini mesta Perpignan na jugu Francije, ki je od Pariza oddaljeno približno 850 kilometrov, trčila šolski avtobus in vlak. Huda nesreča je terjala najmanj štiri smrtne žrtve, vsi naj bi bili otroci, pri čemer naj bi bila najmlajša žrtev stara komaj osem let. Še 19 oseb je bilo poškodovanih, od tega sedem huje, poroča britanski BBC. Avtobus naj bi sicer prevažal šolarje, stare med 11 in 15 leti.

Pristojni organi so dogodek opisali kot "grozovito nesrečo". Trčenje je bilo tako silovito, da je vlak avtobus presekal na pol. Ena od očividk je dejala, da je bila nesreča tako grozljiva, da se ji je zdelo, da bo vlak ob tem iztiril.

"Mobilizirane so bile vse službe za ukrepanje ob nesrečah, vzpostavljena pa je bila tudi posebna krizna enota za usklajevanje," je za tiskovno agencijo Reuters dejal lokalni uradnik. Na kraju nesreče je dejavnih približno 70 gasilcev, za bolnišnične prevoze pa skrbijo kar štirje helikopterji. Tja so se že odpravili francoski premier Edouard Philippe, minister za izobraževanje Jean-Michel Blanquer in ministrica za promet Elisabeth Borne.