Razgrajač pod "dozo"

Pijan v daljnovod, zabojnik za smeti in betonsko korito, nato v bližnji vinograd

S.R.
8. 12. 2017, 13.14
Posodobljeno: 8. 12. 2017, 13.16
Deli članek:

Koprski policisti so včeraj malo pred 21. uro prejeli obvestilo, da je v Montinjanu vozilo zapeljalo izven vozišča in da voznik kriči na mimoidoče.

Bobo
Fotografija je simbolična.

"Ni vidno poškodovan, ampak pijan," so sporočili policistom. Razgrajač je pred prihodom policistov že odpeljal, vendar so ga kaj hitro izsledili na Vanganelski cesti v Kopru in ugotovili, da gre za domačina, sporočajo iz PU Koper. Ko so do njega pristopili, je pričel nanje vpiti, jih žaliti in se nasploh upirati, zato so morali zoper njega uporabiti prisilna sredstva.

Policisti so ugotovili, da je v Montinjanu zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in z zadnjim delom vozila trčil v podporni steber daljnovoda, zabojnik za smeti in betonsko korito, nakar ga je odbilo v bližnji vinograd, kjer je vozilo obstalo. Barabin je nato z vozila odstranil registrski tablici, pobral svoje dokumente in jo s kraja popihal z drugim vozilom.

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0.71 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, v nadaljnjem hitrem postopku pa so policisti ugotovili še, da je bil tudi pod vplivom prepovedanih drog, vendar je strokovni pregled odločno odklonil. Sledila sta prepoved nadaljnje vožnje in začasen odvzem vozniškega dovoljenja. Nevarnega "veseljaka" so oglobili, zoper njega pa bodo podali tudi enotni obdolžilni predlog.