Kdo je kupec?

FOTO: V Slovenijo vstopil z ročnimi bombami, avtomatskimi puškami in pištolami!

G.G.
5. 12. 2017, 13.41
Posodobljeno: 5. 12. 2017, 13.48
Deli članek:

V soboto so na mejnem prehodu Gruškovje policisti preverili potnike na avtobusu z danskimi registrskimi tablicami. Za izjemno sumljivo se je izkazala prtljaga 25-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki je potoval iz Banja Luke v Göteborg.

PU Maribor
Zasežene ročne bombe.

Na rentgenu so odkrili, da so v dveh večjih torbah eksplozivna telesa, pištole in naboji. Eksplozivna telesa so bila v plastičnih posodah, skrita oziroma potopljena v majonezi in čokoladi. Potnika iz Banja Luke so zato pod drobnogled vzeli kriminalisti. Ugotovili so, da je v Slovenijo “protipravno vnesel” 35 ročnih bomb M75, ročno bombo M52, sedem pištol različnih kalibrov in proizvajalcev ter 198 nabojev različnih kalibrov.

Mladenič je imel na še eno torbo. Tik pred rentgenskim pregledom jo je pustil pred avtobusom. Voznik avtobusa je v času pregleda vzel iz te torbe več vrečk in jih odnesel do bližnjega koša za smeti. Kriminalisti so ga opazili in preverili vsebino vrečk.

Še več orožja!

V vrečkah so bile še tri avtomatske puške, pištola, dve tromblonski mini M60,osem nabojnikov,tri lesena kopita za puško, del orožja oz. cev in 208 nabojev različnih kalibrov. Tudi to orožje je bilo last osumljenega 25-letnika, ki bo v priporu počakal na sojenje.