GROZLJIV UMOR

Ubili starca zaradi nekaj kosov mesa

U.K.
5. 12. 2017, 07.10
Deli članek:

V hrvaškem naselju Pisarovina je prišlo do umora. Morilec se je spravil na nemočnega starca, odšel pa je samo z nekaj kosi mesa. Policija preiskuje, ali je bilo morilcev več.

Arhiv
Umorjenega je naslednji dan našla njegova hči.

Policija na Hrvaškem še vedno išče storilca ali storilce, ki so umorili starejšega moškega v vasi Podgorje Jamničko. Truplo nesrečnega moškega je našla njegova hčerka, ki je očeta obiskovala trikrat dnevno. Umorjeni moški se je namreč premikal le s težavo.

Umor in ropa

Policija je potrdila, da je bil moški ubit v noči na soboto. Hči ga je našla šele naslednji dan in je takoj poklicala policijo, na kraj pa so prišli tudi gasilci, saj je bilo treba kraj umora osvetliti, ker je po informacijah hrvaških medijev najbližja razsvetljava oddaljena vsaj 200 metrov. Policija je potrdila, da je morilec hišo izropal, a je hčerka dejala, da njen oče ni imel denarja niti drugih vrednih predmetov, tako da je morilec vzel samo nekaj kosov mesa iz zamrzovalnika.

Nesrečni starec je bil umorjen zaradi nekaj kosov mesa.

Oropani tudi sosedi

Sosednja hiša je last družine iz Zagreba, uporabljali so jo le kot vikend, in kot kaže, je morilec vlomil tudi v to hišo. Za zdaj ni znano, kaj je odnesel iz vikenda. Policija je kasneje sporočila, da sta se umor in rop zgodila okoli pol tretje ure zjutraj, saj je takrat ena od sosed odšla mirit svoje pse, ki naj bi po njenih besedah lajali kot nori. Ker ni vedela, da se karkoli dogaja pri sosedih, ni poklicala policije. Policija primer še preiskuje, zato je precej skopa s podatki. Tako ni znano, ali imajo kakšne osumljence. Prav tako še ni znano, ali je bil storilec eden ali jih je bilo več. Hrvaški mediji poročajo, da je storilec razmetal hišo umorjenca, kar najverjetneje pomeni, da je iskal dragocenosti. Najhuje pri vsem skupaj pa je, da je na koncu vzel življenje zaradi nekaj kosov zamrznjenega mesa in morda nekaj malenkosti.