Izredne razmere

Našli so avto, napadalec še na begu

T.L.
24. 7. 2017, 12.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Napadalec se je odpeljal z vozilom znamke volkswagen caddy. Policija pravi, da napad ni povezan s terorizmom.

Reuters
Izredne razmnere v mestu Schaffhausen.

V švicarskem mestu Schaffhausen je policija preplavila ulice. Iščejo moškega, ki je napadel več ljudi. Poškodovanih je najmanj pet ljudi, od tega dva huje, in sta trenutno še na operacijski mizi. Kakšno je njuno zdravstveno stanje, javnosti ni znano.   

Policija pravi, da napad ni povezan s terorizmom, prebivalce pa prosijo, da ostanejo za zaprtimi vrati doma ali pisarn, dokler napadalec ne bo v rokah policije. 

Ena od prič napada, lastnik trgovine, je za časnik Blick dejala, da je moški napadal z motorno žago v roki. Policija je kasneje te informacije tudi potrdila.

Moški je v dopoldanskih urah z motorno žago v rokah vstopil v prostore zdravstvene zavarovalnice in napadel dva uslužbenca, je po poročanju spletna stran www.srf.ch potrdila tiskovna predstavnica omenjene zavarovalnice. Oba trenutno operirajo. Kdo so ostale tri žrtve, tiskovna predstavnica zavarovalnice ne ve. Ker pa se v isti zgradbi nahaja še več poslovnih prostorov (odvetnik, jezikovna šola in knjigarna) je morda napadalec med begom napadel še nič hudega sluteče mimoidoče.

Vozilo so našli

Policija je sicer našla vozilo znamke VW caddy bele barve in s švicarskimi registrskimi tablicami, s katerimi je pobegnil storilec. Policija je sporočila, da je identiteta moškega znana, je pa ta še vedno na begu. 

Policija je objavila fotografijo moškega, ki ga iščejo v povezavi z napadom. Ni jasno, ali je napadalec na begu še oborožen z žago, policija pa ocenjuje, da je ostal na območju mesta Schaffhausen.