Kamere ugasnjene

Znano ime policista, ki je ubil 40-letno Justine

G.G.
18. 7. 2017, 09.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Znanih je več podrobnosti o smrti 40-letne Justine Damond, ki jo je ustrelil policist iz Minneapolisa.

Facebook
Justine in Dan bi se morala poročiti avgusta.

Policija v Minneapolisu
Justine je v trebuh ustrelil policist Mohamed Noor.

Justine, ki se je pred tremi leti preselila v ZDA, je v soboto zvečer poklicala policijo in jih pozvala, naj posredujejo zaradi spolnega napada v njeni soseski. Ko sta policista zapeljala v ulico, je Justine v pižami stopila do njunega avtomobila. Ko je bila pred vrati na voznikovi strani, jo je ustrelil policist, ki je sedel na sopotnikovem sedežu. Zakaj, ni znano. Kamere policistov so bile ugasnjenje. Zakaj, ni znano. Policija še molči in preiskuje zadevo.

So pa lokalni mediji izbrskali ime policista, ki je streljal. Gre za temnopoltega policista Mohameda Noora, ki se je policiji v Minneapolisu pridružil lani, njegova družina pa izvira iz Somalije. Njegov odvetnik je potrdil, da je streljal Noor, več pa zaenkrat ni povedal. Ime drugega policista - Matthew Harrity.

Zaročenec pokojne Dan Damond je ogorčen. Pravi, da mu policisti niso povedali ničesar, niti besedice o tem, zakaj so Justine ustrelili kot kakšnega nevarnega pouličnega kriminalca. Besen je tudi njen pastorek Zach, ki krivdo vali izključno na “nesposobne ameriške policiste”.