Nasilje v družini

Ustrelil ženo, ker je zamujala z večerjo

R.T.
11. 7. 2017, 08.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Indijska policija je aretirala 60-letnega moškega, ki je osumljen, da je ustrelil svojo ženo, ker je po njegove mnenju zamujala z večerjo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V soboto zvečer se jeAshok Kumar pijan vrnil domov in se takoj zapletel v prepir s svojo ženo, je povedal Rupesh Singh, policijski komandir v mestu Ghaziabad blizu New Delhija.

55-letno Sunaio so reševalci prepeljali v bolnišnico, kjer je pozneje zaradi prestrelne rane na glavi umrla. Kumar je zločin že priznal in obžaloval, je povedal Singh.

Očitala mu je pitje alkohola

“Kumar je notorični pijanec. V soboto se je pijan vrnil domov in se takoj začel prepirati z ženo. Prigovarjala mu je zaradi pijančevanje in se hotela z njim glede tega pomeniti, on pa je takoj zahteval večerjo,” je povedal policist. “To ga je zelo razjezilo in jo je ustrelil,” je dodal Singh.

Kot je za The Times of India povedal Kumarjev sin Rinku, je oče večkrat grozil mami s pištolo.

Družinsko nasilje je najpogostejša oblika nasilja v Indiji. Raziskave vladnih služb so pokazale, da več kot 45 odstotkov moških in 51 odstotkov žensk meni, da je v redu, če mož pretepa ženo, če le-ta ne izkazuje zadostnega spoštovanja do njegove družine, zanemarja gospodinjstvo in otroke, pa tudi zaradi takšnih trivialnosti, kot je premalo soljena hrana.