Hala v plamenih

Ljutomerčane po požaru pozivajo, naj se zadržujejo v zaprtih prostorih

R.T.
9. 6. 2017, 07.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Včeraj malo pred 21.30 je zagorelo v obrtni coni v Ljutomeru.

Sobotainfo
Ogenj je halo popolnoma uničil.

Zagorelo je v skladišču podjetja v Ulici Rada Pušenjaka v obrtni coni v Ljutomeru. Ogenj je stavbo, v kateri so bile odpadne sveče, plastika in parafin, popolnoma uničil. Sodelovalo je 30 gasilskih društev iz osmih gasilskih zvez z okrog 300 gasilci. Z gašenjem še nadaljujejo. 

Hala je bila dolga 80 metrov ter široka 25 metrov.

Poveljnik ljutomerskih gasilcev in vodja intervencije Miroslav Hunjadi je povedal, da so požar že lokalizirali, še vedno pa gasijo manjša žarišča. O tem, ali bi lahko kakorkoli ogrožal okolje, ni želel ugibati, je pa povedal, da so o dogodku preko civilne zaščite obvestili pristojne službe, ki bodo preverile stanje. 

Podjetje se sicer ukvarja s predelavo odpadnih sveč in zbiranjem ostalih odpadnih materialov, poroča spletni portal sobotainfo.

Po požaru je onesnažena reka Ščavnica.

Navodila vodje Civilne zaščite Ljutomer

Po poročanju omenjenega portala vodja Civilne zaščite Ljutomer Branko Novak okoliške prebivalce poziva, naj bodo pozorni na temeljito spiranje zelenjave, naj ne prezračujejo stanovanj, naj zapirajo okna in vrata in se zadržujejo v zaprtih prostorih. Večjega onesnaženja sicer naj ne bi bilo.

Kar zadeva konkretne ukrepe pristojnih služb na področju varnosti in onesnaženosti okolja pa stvari ostajajo nejasne, saj meritve onesnaženosti zraka zaenkrat še niso bile opravljene.