Kruta narava

FOTO: V Ljubljani zver pokončala družino labodov

R.T.
22. 5. 2017, 16.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V Štepanjskem naselju v Ljubljani so našli mrtve labode in razdejano gnezdo.

Facebook/Andrej Pintar
Za napad kriva kuna?

Po družabnih omrežjih se je danes razširila objava fotografij krvoločno pobitih labodov in njihovega gnezda. "No takole je nekdo pobil labode v Štepanjskem naselju na zaloški ob Ljubljanici z gnezdom vred. Sramota narod kaki ste to ljudje..Boge živali..Deli naprej..," se je glasila objava na facebooku, iz katere je razvidno popolno razdejanje.

Po njegovih besedah sodeč, je storilec človek. Pri Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) potrjujejo, da jih je danes regijski center za obveščanje Ljubljana obvestil o dveh poginjenih labodih, vendar pojasnjujejo, da ne ugotavljajo vzroka smrti pri prostoživečih živalih, v kolikor ni podan sum na bolezni, ki so v njihovi pristojnosti.

Po navedbah PU Ljubljana pa je vendarle šlo za napad druge živali, tako naj bi labode pokončala druga zver, najverjetneje kuna. 

In če bi jih pokončal pes?

V kolikor bi šlo za napad psa, odgovornost nosi njegov lastnik. "Vsak imetnik psa je odgovoren za fizično varstvo psa na javnih mestih. V kolikor bi šlo za ugrize psa in bi se ugotovil lastnik psa, ki naj bi pokončal labode, bi se sprožil ustrezen postopek proti imetniku psa - v tem primeru prekršek," dodajajo pri UVHVVR.