Nepričakovano

Po namernem požigu se tudi sosedje bojijo zaspati

Gabrijel Toplak
11. 5. 2017, 06.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje so zapisali, da je nekdo namerno zanetil požar in povzročil za okoli 35.000 evrov škode.

Gabrijel Toplak
Dvaindevetdesetletni Otiliji Kolarič je ogenj uničil vse.

Stanovalci dela Zgornje Ščavnice, naselja v občini Sveta Ana, zadnje noči spijo v strahu. Še posebej od minule nedelje, ko so ognjeni zublji nepričakovano uničili stanovanjsko hišo na naslovu Zgornja Ščavnica 36. Prepričani so, da je na pohodu požigalec.

Tako so zapisali na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje: »Neznani storilec je v okolici Lenarta okoli 23.26 namerno zanetil požar na garaži velikosti 6,4 x 6,6 metra in starejši nenaseljeni stanovanjski hiši velikosti 6,9 x 11,7 metra. Starejši nenaseljen stanovanjski objekt je pogorel v celoti, v garaži je zgorela kosilnica. S tem dejanjem je oškodoval lastnico doma iz okolice Lenarta za okoli 35.000 evrov. Policisti raziskujejo kaznivo dejanje požiga.«

Gabrijel Toplak
Jožica Gradin: "Iz kopalnice sem zagledala ogenj in pomislila, da gori hlev."

Pozimi pri hčerki

Starejši nenaseljen stanovanjski objekt je pogorel v celoti, v garaži je zgorela kosilnica. S tem je bila lastnica oškodovana za okoli 35.000 evrov.

Kot je včeraj povedala bližnja soseda Jožica Gradin, se med okoliškimi stanovalci vse bolj govori, da je šlo za namerni požig. »V tej hiši je še nedolgo nazaj sama stanovala 92-letna Otilija Kolarič, ki se v zimskih mesecih preseli k hčerki v bližnji vasi Ledinek. Spomnim se, da sem se tega večera odpravljala spat, ko sem iz kopalnice zagledala plamene. Pomislila sem, da gori hlev, a sem naslednji dan od sosedov izvedela, da je zgorela tudi hiša. Tega prizora ne morem pozabiti,« je pojasnila soseda, ki o Kolaričevi ne pove nič slabega.

Gabrijel Toplak
Sorodnike zdaj najverjetneje čaka dolgotrajno čiščenje.

V hiši naj bi gorela luč

Z možem zdaj spita v strahu, dodaja, saj imata ob hiši parkiran traktor, brez katerega bi težko shajala. »Lani nama je neurje odkrilo streho in sva jo nekako uspela popraviti,« pravi in ne najde razloga za takšno početje: »Ne vem, ali je bila gospa oziroma kdo od njenih domačih s kom sprt ali kaj podobnega. Spomnim pa se, da sem od sosedov slišala, da je te noči v hiši okoli 23. ure gorela luč. In ti naj ne bi delali panike, saj jim je gospa napovedala vrnitev v hišo, ko se bo vreme nekoliko otoplilo.«

Gabrijel Toplak
Zagorelo je tudi v bližnji garaži.

Pred leti nova streha

Otroci naj za požig hiše mami ne bi povedali, dodaja sogovornica, vseeno pa naj bi si škodo že prišli pogledat. »Pred kakšnimi desetimi leti so na hiši prekrili streho in zdelo se nam je, da morda hišo za nekoga urejajo,« je dejala Gradinova, ki pravi, da je možu po vlomu v stanovanjsko hišo na Sveti Ani pred meseci večkrat omenila to hišo, saj je blizu gozda in bi lahko bila zanimiva za vlomilce, ki bi jih zamikal denar. »Odgovoril mi je, da ima gospa denar najverjetneje na banki. In zdaj jo je namesto vlomilcev prizadel požar,« je sklenila Gradinova.