Čez mejo

FOTO: To sta skrivala v kovčku, zaslužila bi lahko 20.000 evrov

T.L.
28. 4. 2017, 15.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Oba madžarska državljana sta v enomesečnem priporu.

PU Maribor
Policija je našla v kovčku amfetamin.

V torek okrog 9.30 ure so policisti PPIU v Šentilju v Slovenskih goricah ustavili in kontrolirali osebni avtomobil nizozemskih registrskih številk. Z avtom sta iz Avstrije v Slovenijo potovala madžarska državljana. 

Policisti pa so v kovčku med prtljago v prtljažniku vozila našli večjo PVC vrečka, ki je vsebovala belo snov v prahu. Ugotovili so, da gre za prepovedano drogo amfetamin. V kovčku se je nahajalo več kot 1 kilogram omenjene snovi. Glede na trenutno ceno za prepovedano drogo amfetamin na črnem trgu, ki v Sloveniji znaša za 1 g okoli 20 €, v drugih državah EU pa bistveno več, bi lahko storilca s prodajo v Sloveniji pridobila okoli 20.000 evrov protipravne premoženjske koristi, v ostalih državah znotraj območja EU pa še bistveno več, je sporočila policija. Zaradi utemeljenih razlogov za sum so osumljencema odvzeli prostost do 48 ur.

Po opravljenih procesnih opravilih so kriminalisti v sredo zoper državljana Madžarske podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Mariboru, in sicer zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Istega dne so madžarska državljana privedli k dežurni preiskovalni sodnici v Mariboru, ki jima je po zaslišanju odredila sodno pridržanje. V četrtek je bil zoper oba odrejen enomesečni pripor. Za omenjeno kaznivo dejanje je sicer zagrožena kazen zapora od 1 do 10 let.

PU Maribor
Policija je našla v kovčku amfetamin.