Brutalni pretep

Policija s podrobnostmi o napadu v Podbočju; žrtev medtem umrla

G.G.
14. 2. 2017, 10.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Po včerajšnjem brutalnem pretepu 26-letnika v bližini vasi Podbočje na območju Krškega, bodo danes dva osumljenca pripeljali k preiskovalnemu sodniku. Policija je medtem sporočila, kaj se je dogajalo na travniku v bližini Podbočja.

Google Maps
Tragedija se je zgodila v Podbočju.
Policija je hvaležna uporabnikom družbenih omrežij za prijavo napada v okolici Podbočja.

Pretepača, stara 20 in 29 let, sta v pridržanju, s kazensko ovadbo pa bosta stopila pred preiskovalnega sodnika, ki bo odločil, ali sta "zrela" za pripor. Starejši osumljenec je sicer "stari znanec policije" - policija ga je v preteklosti že obravnavala zaradi sumov premoženjskih kaznivih dejanj in kaznivih dejanj zoper življenje in telo.

Obnovimo zgodbo, ki je včeraj pretresla Slovenijo, in jo dopolnimo z ugotovitvami policije. Ponoči je eden od pretepačev na svoji facebook strani v živo predvajal sklepni del fizičnega obračuna, ki se je odvijal na travniku v bližini Podbočja. Zgroženi uporabniki facebooka so ob 3. uri obvestili policijo o grozljivem posnetku. Policisti so se takoj odzvali na klic. S pregledom posnetkov in zbiranjem obvestil so ugotovili lastnika profila in lokacijo dogajanja. Policisti in reševalci so bili na kraju v približno eni uri po prvem obvestilu. 

Policija je danes potrdila, da je besedni spor med znanci prerasel v brutalni obračun. O podrobnosti spora policija še ne more govoriti, za to bo potrebna preiskava. Pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto Matjaž Štern je pojasnil, da se je 26-letnik po prvih vročih besedah odpeljal s kolesom, a se je kmalu vrnil. Nato se je zgodil brutalen pretep, ki sta ga alkoholizirana napadalca posnela in predvajala v živo na družbenem omrežju. 

Žrtev medtem umrla

Po eni strani je celo objava posnetka omogočila, da so policisti hitro ukrepali in našli hudo poškodovanega. Bil je okrvavljen po celotnem obrazu in glavi, obenem pa tudi podhlajen. Reševalci so mu na kraju nudili prvo pomoč, ga oskrbeli in odpeljali v novomeško bolnišnico, od tam pa isti dan v UKC Ljubljana. Žal je napadeni poškodbam podlegel.

Policisti so bližini našli in prijeli tudi napadalca. Pridržali so ju zaradi utemeljenega suma povzročitve kaznivega dejanja posebno hude telesne poškodbe. Za to kaznivo dejanje je zagrožena kazen do deset let zapora.