Polni sočutja

Množično zadnje slovo od vipavskega kajakaša Tineta

pk
9. 2. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ni domačina, ki ga smrt mladega očka ne bi globoko prizadela, zato v Vipavi, kjer je pokojni živel, ta dogodek še vedno odmeva. Od Tineta so se včeraj zadnjič poslovili.

kp
Svečke na bregu reke opominjajo na nedeljsko tragedijo.

Tinetovi svojci so ob bregu reke Vipave v spomin nanj prižgali svečke. Na ta kraj te dni množično zahajajo domačini, ki tam molče postojijo in se poklonijo preminulemu mladeniču.

Nedeljska nesreča na reki Vipavi je zaznamovala Vipavo, kjer še nekaj dni po dogodku kar ne morejo doumeti, da so izgubili sokrajana, o katerem ne morejo reči slabe besede, celo nasprotno – o njem govorijo s presežniki in z žarom v očeh. 

Štiriintridesetletni Tine Premrl je bil goreč športnik, med drugim se je ukvarjal s kajakaštvom, ki pa je bilo pred dnevi zanj usodno. Spomnimo, kaj se je zgodilo. V nedeljo popoldne je Tine s svojim 28-letnim prijateljem iz Tolmina želel opraviti spust po reki Vipavi, a se je ta končal pretresljivo.

kp
Za Vipavca Tineta je bila usodna vodna zapornica na reki Vipavi.

Izplaval še živ

kp
Mladenič je z družino živel v Ulici Milana Bajca v Vipavi.

Le nekaj minut po začetku plovbe sta fanta zašla v težave. Na zapornici, kjer je od obilnega dežja napita reka deroče drla po strugi, se je Tine prevrnil. Pod vodno gladino ga je zadržal vrtinec. Ko mu je po nekaj minutah le uspelo izplavati iz njega, ga je prijatelj, ki mu je že prej metal vrv, da bi se je oprijel, še živega povlekel na kopno.

Potem pa je zaznal odsotnost znakov življenja in ga začel nemudoma oživljati. Prišli so tudi reševalci, ki so oživljanje nadaljevali, a žal pri tem niso bili uspešni. Tine je preminil na bregu reke.

Sočustvujejo z njimi

Domačini težko govorijo o tragediji. Prizadeti so in ne morejo verjeti, da je ugasilo tako mlado življenje. V njegov spomin mu je tudi družina na kraju nesrečnega dogodka prižgala svečke. Včeraj so se od mladega fanta, očeta dve in štiri leta starih otrok, mnogi poslovili še zadnjič. Družini, ki se spoprijema s tako hudo izgubo, so vsi izkazali globoko sočutje. Čustev na pogrebu ni mogel skrivati nihče.

kp
Zadnje slovo od kajakaša Tineta je bilo včeraj na vipavskem pokopališču.