Vračal se je z zabave

Boštjan zmrznil v ledenem snegu

pk
3. 2. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Potem ko se je z družbo poveselil na praznovanju, je na poti domov padel ob cesti in tam obležal. Šele zjutraj ga je v snegu negibnega opazil domačin. Boštjanu ni bilo več pomoči.

Profimedia
Temperatura v Idrijskih Krnicah je ponoči okrog minus 15 stopinj Celzija.

Žalostno se je zaključila veselica, ki je potekala v zadružnem domu v Idrijskih Krnicah, vasi, ki leži na 800 metrov visoki planoti nad Idrijo. Veseljačenje združbe se je zavleklo pozno v noč, celo v zgodnje jutranje ure. Takrat je domov odšel tudi Boštjan Novak, ki stanuje le streljal od prizorišča zabave.Peš se je odpravil na pot proti domu in na njej doživel nesrečo. Od kraja zabave do svojega doma ni imel prav veliko, a nekje vmes je padel ob makadamski cesti in obležal v ledenem snegu. Šele čez nekaj ur ga je tam opazil domačin. 

Zaradi posledic podhladitve so v Sloveniji januarja umrli že trije moški: 38-letni Aleksander Dogša, 78-letni Viktor Turk in v nedeljo še 34-letni Boštjan Novak.

Ni umrl nasilno

Ta je tudi poklical policijo, ki je ugotovila, da je bil v nedeljo zjutraj blizu ene od stanovanjskih hiš v vasi Idrijske Krnice najden moški, ki ni kazal znakov življenja. Ugotovljeno je bilo, da gre za 34-letnega Idrijčana. Na kraju nesreče je bil tudi zdravnik, ki je potrdil njegovo smrt. Odrejena je bila sanitarna obdukcija, ki bo razkrila natančen vzrok smrti. Policija je sicer po prvih zbranih ugotovitvah izključila, da bi mlajši moški umrl zaradi posledic kaznivega dejanja.

»Dragi Bošte, vedno nasmejan in dobrosrčen. Za vedno boš kot tak ostal v našem spominu,« so poslovilne besede njegovega prijatelja na družbenem omrežju. Domačini sicer menijo, da je, saj je bilo jutro zelo hladno, termometer je kazal krepko pod ničlo, 34-letni Boštjan iz Idrijske Krnice v snegu verjetno zmrznil. 

Možakar je živel zelo skromno 

Viktor Turk, 78-letnik, je zmrznil na svojem domu, ki pa je bil zelo skromen; menda ni imel urejenega gretja. Pomoč naj bi odklanjal. 

Še dve žrtvi 

To je v samo enem mesecu že tretja smrt zaradi podhladitve v Sloveniji. Prvi je letos umrl 38-letni Aleksander Dogša. Zmrznil je po tem, ko se je ponoči vračal od prijatelja, ki mu je pomagal pri zakolu. Očeta dveh otrok so mrtvega našli na njivi, le slaba dva kilometra od domače hiše v Lahoncih, v bližini Ormoža. Samo nekaj dni pozneje je mraz vzel še eno življenje. Zaradi njega je preminil 78-letni Viktor Turk iz Osilnice na Dolenjskem. Mrtvega so ga v njegovem skromnem domu, ki najbrž niti ni imelo gretja, našli gasilci.