Njena usoda pretresla Slovenijo

Po smrti nemočne deklice Arine prihajata na sodišče

T.L.
2. 2. 2017, 18.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Razpisan preobravnavni narok za očima kruto umrle deklice Arine. Javnosti vstop v sodno dvorano ne bo dovoljen.

Facebook
Mama umrle deklice in njen partner.

Pred sodnico Mileno Turuk na kranjskem okrožnem sodišču bodo v petek ob 9. uri pripeljali Mirzana Jakupija. Naj spomnimo, Sanda Alibabić je mati komaj dve leti stare deklice Arine, ki je julija lani umrla krute smrti. Sando in njenega partnerja Jakupija bremenijo, da naj bi deklica v času, ko je bivala pri njima, dobila hude poškodbe, ki so bile na koncu zanjo usodne. Arino so z Jesenic prepeljali v UKC Ljubljana, a je zdravniki niso mogli več rešiti in je umrla na Pediatrični kliniki v Ljubljani.

Jokali tudi tisti, ki je niso poznali

Smrt deklice z Jesenic je razbesenela Slovenijo, za Arino so jokali tudi tisti, ki je niso nikoli uspeli spoznati. Domnevna storilca - mama in očim - sta bila od lanske smrti deklice v priporu. Zdaj se bo Jakupi moral pred sodnico izreči o krivdi.

Med objavami sodišča sicer ni navedeno, da bo jutri pred sodiščem tudi mama Sanda, Slovenske novice pa poročajo, da bo tam. Ni znano, ali sta obtožena ob pomoči zagovornikov s tožilstvom že sklenila kakšen dogovor o kazni. Sando Alibabić in Mirzana Jakupija bosta po poročanju Novic na sodišču zagovarjala dva priznana gorenjska advokata: odvetnica Darja Roblek in odvetnik Damijan Pavlin. Javnost na petkov predobravnavni narok ne bo imela vstopa.