Požar v Hotelu Jezeru

FOTO: Požar je pogašen, mansardni del uničen

G.G./STA
6. 1. 2017, 07.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V Ribčevem Lazu je včeraj popoldne zagorel Hotel Jezero, ki je (bil) še zadnji večji hotel ob Bohinjskem jezeru. Gasilci so požar ukrotili, škoda pa lahko preseže milijon evrov. Vzrok požara še ni znan.

Bobo
Gasilci so imeli težko delo, saj je pihal močan veter.

Požar je bil zelo obsežen, zajel je celotno podstrešje, z njim so se borili gasilci iz bohinjske, blejske in radovljiške občine, na pomoč so jim priskočili celo iz Kranja in Jesenic. Delo jim je dodatno oteževal močan veter.

Vodja gasilske intervencije Silvo Režek je razložil, da ima hotel ima dva trakta, en trakt je v celoti nepoškodovan, v drugem traktu pa je bil mansardni del v požaru večinoma uničen. Gašenje jim je oteževal močan veter pa tudi mraz, zaradi katerega je voda med gašenjem zmrzovala. Prav voda, ki so jo uporabili za gašenje, je v določeni meri poškodovala tudi nižje etaže hotela. Po Režkovih besedah so večkrat pregledali hotel in ugotovili, da so delo dobro opravili.

Cesta je odprta

Cesta mimo hotela je medtem že odprta, je pa zelo spolzka. Vozišče posipajo, policija pa voznikom svetuje veliko previdnost in da mimo hotela zelo zmanjšajo hitrost vožnje.

Notranjost objekta po navedbah policije pregledujejo v mejah možnega, v njem zaenkrat niso našli nikogar, prav tako zaenkrat niso ugotovili drugih posledic požara razen materialne škode. Kriminalisti bodo kmalu začeli tudi z ogledom kraja požara in ugotavljanjem vzroka za gorenje.

Prvi so požar opazili gostje

Direktorica hotela Polonca Noč je dejala, da je zagorelo na podstrešju. Požar naj bi prvi opazili gostje, ki so o tem obvestili recepcijo. Kolikšna bo škoda, še ne ve, lahko pa preseže tudi milijon evrov ali dva, je dejala in dodala, da so vsi gostje in zaposleni na varnem. 

Bohinjski župan Franc Kramar je dejal, da se je zgodila katastrofa. Bohinjski turizem bo izgubil veliko. »To je uničenje nečesa, kar je imelo dolgoletno tradicijo. S tem požarom ob Bohinjskem jezeru ni več hotela,« je dejal župan.

Hotel Jezero, ki ima 71 sob in pet hotelskih apartmajev, restavraciji in kavarno, konferenčni dvorani ter notranji bazen, je bil nazadnje celovito obnovljen leta 2008. V hotel pa so sicer stalno vlagali in ga tudi zavarovali.