Želi živeti na ulici

Aretirali brezdomca, ki je podedoval milijone

S.R.
18. 12. 2016, 09.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

56-letnega brezdomca Williama Tavoulareasa, ki je živel v avtu, je policija aretirala v Palm Beachu na Floridi.

Palm Beach County Sheriff’s Office
Dedič naftnega mogotca živi v avtu, na računu pa mu ležijo milijoni.

William Tavoulareas je bil obdolžen kaznivega dejanja tatvine, sodišče pa mu je dodelilo status reveža in podelilo javnega branilca, ki ga plačujejo davkoplačevalci.

Izkazalo se je, da je William v resnici multimilijonar in dedič naftnega barona Williama P. Tavoulareasa, nekdanjega izvršnega direktorja podjetja Mobil, enega vodilnih naftnih podjetij na svetu. Ta je umrl leta 1996.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bil aretiran vsaj trikrat, enkrat pa so ga prijeli zaradi nespodobnega razkazovanja.

Z Williamom so po tem, ko so ga nazadnje izpustili iz zapora, stopili v stik prek SMS sporočila, vendar je odgovoril zgolj to, da je na odmoru in da o zadevi noče razpravljati. Bolj zgovoren je bil njegov brat, ladijski mogotec Peter Tavoulareas, ki pravi: »Verjemite mi, mojemu bratu na računu skrbniškega sklada ležijo milijoni, vendar ima psihološke težave. Družina mu je že velikokrat poskušala pomagati. Prizadevali smo si, da bi živel z nami, vendar očitno želi živeti kot brezdomec.« Peter je še dodal, da ima William dokončano univerzitetno izobrazbo in da je več let živel v elitnem stanovanju v Londonu. V lasti je imel tudi 20-metersko jahto, ki pa jo je pozneje prodal. 

Iz evidence je razvidno, da je po ločitvi pred petimi leti živel v stanovanju v turističnem središču Miamy Beach na Floridi. Z nekdanjo ženo imata tudi odraslega otroka. V zadnjem času je strani častnikov polnil zlasti zaradi bližnjih srečanj s policijo.

»Njegovo stanje se slabša, upamo, da bo sodnik v tem zadnjem primeru spoznal, da potrebuje zdravljenje in ga ne bo poslal nazaj na cesto,« pravi Peter.