Tragedija na Ratitovcu

Dragica zdrsnila v smrt

Sašo Avramovič
5. 12. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na poti z Ratitovca se je v soboto popoldne po naših informacijah smrtno ponesrečila sedeminpetdesetletna Dragica Biček iz Železnikov, ki je bila v gorah skupaj z možem.

GRS Škofja Loka
Tragični dogodek se je zgodil v soboto malo po 15. uri.

Planinska pot na Ratitovec je bila čez vikend na nekaterih delih poledenela in tako nevarna predvsem za spust z gorskega vrha.

Do tragedije je prišlo v soboto malo po 15. uri na poti z Ratitovca. »Policisti so v soboto popoldne pod Ratitovcem nad Železniki obravnavali smrt 57-letne planinke. Dogodek ima znake nesreče, okoliščine pa kažejo na zdrs osebe, ki se je z Ratitovca izven planinske poti po strmi, nevarni in spolzki travnati površini vračala proti spodnji postaji žičnice na Torki. Po daljšem drsenju in padanju je planinka mrtva obležala nekaj sto metrov pod gorskim vrhom,« je včeraj sporočil Bojan Kos, tiskovni predstavnik kranjske policijske uprave, in dodal, da je bila planinska pot na Ratitovec takrat na nekaterih delih poledenela in tako nevarna predvsem za spust z gorskega vrha.

GRS Škofja Loka
Po daljšem drsenju in padanju je planinka mrtva obležala nekaj sto metrov pod gorskim vrhom.

Mož poklical reševalce

Po naših informacijah se je smrtno ponesrečila 57-letna Dragica Biček iz Železnikov, ki je bila na Ratitovcu skupaj z možem. Kot nam je povedal Roman Hartman, načelnik Gorskoreševalne službe (GRS) Škofja Loka, sta se zakonca vračala s Krekove koče na Ratitovcu (leži na nadmorski višini 1642 metrov), ko je prišlo do nesreče. Mož je takoj poklical na številko 112, na kraj dogodka pa je, kot je dodal Hartman, prihitelo 11 gorskih reševalcev iz Škofje Loke, zdravnik iz škofjeloškega zdravstvenega doma in dva kriminalista. Gorski reševalci so, kot je na svoji strani zapisala Uprava RS za zaščito in reševanje, nato mrtvo prenesli do vozila.

Najpogostejši vzrok nesreče

Sodeč po statistiki, ki je objavljena tudi na spletni strani Gorske reševalne zveze Slovenije, je letos, do včerajšnjega dne, v gorah umrlo že 18 planincev. Najpogostejši vzrok za nesreče so sicer še vedno zdrsi.

GRS Škofja Loka
Gorski reševalci so, kot je zapisala Uprava RS za zaščito in reševanje, mrtvo prenesli do vozila.