Yellowstone

Naslednji dan so zaman iskali truplo

lt
19. 11. 2016, 10.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Bizarna nesreča v najbolj znanem ameriškem naravnem rezervatu.

Wikipedia
Pritegnila ga je vabljiva barva vode.

Mladenič se je hotel okopati. Njegovo truplo je razžrla kisla voda.

Triindvajsetletni Colin Scott iz ameriške zvezne države Oregon je junija s svojo sestro obiskal naravni rezervat Yellowstone, pri čemer se je na lastno pest odločil, da se bo skopal v termalnem vrelcu vabljive modre barve. Kopanje v termalnih vrelcih v Yellowstonu je sicer prepovedano, in to z dobrim razlogom, voda v njih ni le vrela, ampak tudi kisla. »Nogo je stegoval h gladini, da bi preizkusil, ali je voda vroča, pri tem pa mu je spodrsnilo – zato je padel v vodo,« so pazniki v poročilu navajali njegovo sestro Sable Scott.

Pazniki so v bazenu sicer našli truplo, njegove japonke in denarnico, vendar jim ga ni uspelo izvleči, ker jih je pri tem prekinila nevihta. Ko so se na lokacijo vrnili naslednji dan, o truplu ni bilo več ne duha ne sluha – zaključili so, da ga je voda zaradi kislih lastnosti povsem razžrla.

V podobnih primerih je v parku Yellowstone od leta 1890 umrlo že 22 ljudi. Večina smrti je bila nesreč, samo v dveh primerih so preiskovalci zaključili, da so se ljudje želeli v vrelcih okopati. Do te zadnje nesreče je prišlo v najbolj vročem, najstarejšem in najbolj nepredvidljivem predelu parka, kjer vrela voda teče tik pod kamnitimi tlemi.