Grozljivo

Po dvajsetih letih so ga privezanega na posteljo našli v očetovi kleti

S.R.
27. 10. 2016, 18.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V kleti brez oken so našli na posteljo privezanega shiranega moškega z neverjetno dolgimi nohti in lasmi, za katerega so ugotovili, da je pred dvajsetimi leti izginuli Armando de Andrade.

Youtube
Policija je Armanda našla povsem po naključju, ko so po hišah in stanovanjih iskali člane z drogo povezanih tolp.

Očividci pravijo, da mu je brada segala do kolen.

Vodja policije Celso Marchiori je v izjavi za javnost povedal, da je Armando le s težavo vstal iz postelje in ni spregovoril niti besede. »Brez besed je ostal tudi kot smo ga pospremili iz kleti. Nismo vedeli, ali je prestrašen ali pa pod vplivom drog,« je dejal ter dodal, da jih niti ni prepoznal kot policiste. Armanda so nemudoma prepeljali v bolnišnico. Dejal je še, da je naravnost neverjetno, da je dvajset let preživel v tem umazanem prostoru popolnoma brez dnevne svetlobe.

Youtube
Oče trdi, da je sinu želel le pomagati, da bi se ozdravil odvisnost od drog.

Sosedje se Armanda spomnijo kot povsem normalnega najstnika, ki je rad igral kitaro, nato pa nekega dne kot duh izginil. Ves ta čas so verjeli očetovim besedam, da se je takrat 16-letni Armando iz njegove hiše preselil v drug del Brazilije in da mu tam »gre dobro«. To je potrdil tudi Armandov prijatelj iz otroštva Ederson Silva, ki naj bi mu oče dejal, da živi na severovzhodu države in da si je tam ustvaril družino. Sosed Aparecido Rocha Basil meni, da sta ga njegov oče in mačeha v klet zaprla po tem, ko sta ga zasačila pri popivanju.

Oče Amancio de Andrade vse očitke zavrača in pravi, da se je njegov sin domov vrnil prejšnji teden ter ga prosil, naj ga zaklene v klet, da bi se ozdravil odvisnosti od drog. Dodaja še, da je Armando odrasel moški ter da se pred prejšnjim tednom, ko je nenadoma stal pred njegovimi vrati, že lep čas ni oglasil. »Dala sva mu hrano in mu dovolila, da živi v najini kletni sobi. Prosil me je še, naj klet zaklenem, da ne bo imel možnosti izhoda,« pravi oče.