Na begu

VIDEO: Pred umorom je objavil video na Facebooku

G.G.
26. 10. 2016, 19.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Ameriška policija stiska obroč okoli 38-letnega Michaela Vancea, ki je v nedeljo streljal na dva policista, nato pa pobegnil in umoril teto in strica.

E911 Lincoln County / Facebook
Michael Vance je zelo nevaren.

Okla. Highway Patrol / Twitter

Vance je v po strelskem obračunu s policistoma, ki bosta preživela, ranjen pobegnil in med vožnjo posnel video ter ga objavil na Facebooku. Govoril je, da bodo stvari postale »intenzivnejše«, da obtožbe o spolnih zlorabah niso resnične, pleteničil pa je tudi o maščevanju svojcem. Vance bi se namreč moral ta teden na sodišču zagovarjati zaradi obtožbe o spolnih zlorabah otrok.

Med begom je ustavil, ukradel drug avto in se zapeljal do tete in strica. Oba je ustrelil iz bližine ter nadaljeval beg. V ponedeljek je v bližini meje s Teksasom poskušal ukrasti nov avtomobil, a se je zapletel z lastnikom avta. Vance je moškega obstrelil in se odpeljal v neznano.

Le vprašanje časa je, kdaj bo policija izsledila Vancea. Skrbi jih pa, ker je ubežnik oborožen in okužen z virusom hiv, zato prebivalce opozarjajo, naj se mu umaknejo s poti in takoj obvestijo policijo.