Odšla v neznano

Našli mater in dojenčka

Sašo Avramovič
28. 9. 2016, 17.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Policija je našla Antonijo Fundić (22) in njenega 19 dni starega sina, ki sta bila pogrešana. Preiskovalci še niso sporočili, kje sta bila najdena in v kakšnem zdravstvenem stanju sta.

Facebook
Izginotje 22-letne Fundićeve in njenega komaj 19 dni starega sina je v nedeljo prijavila rejniška družina iz hrvaškega Đurđevca

Spomnimo. Izginotje 22-letne Fundićeve in njenega komaj 19 dni starega sina je v nedeljo prijavila rejniška družina iz hrvaškega Đurđevca. Pri njih sta izginula bivala zadnja dva tedna, potem ko so Antonijo po porodu odpustili iz porodnišnice v Koprivnici.

»Ne vem, kam sta odšla«

Facebook
Atonijin sin, star komaj 19 dni.

Ko so jo nazadnje videli, je imela na sebi oblečeno sivo trenirko in svetlomoder pulover, v naročju pa je držala svojega sinčka. Ker je Antonija šibkejše postave, njenim prijateljem ni bilo jasno, kako je lahko po porodu sploh lahko oziroma da je imela toliko moči oditi kamorkoli. To je sicer drugi otrok, ki ga ima z istim moškim. »Bojim se, da se ne bo končalo tragično. Ne vem, kam sta odšla. Nazadnje sem jo videl pred približno dvema tednoma, ko je prišla v hišo po neke stvari,« je predvčerajšnjem povedal vidno pretresen in žalosten Ferdo Fundić, Antonijin oče in dedek komaj rojenega Nikole. Kot so povedali Antonijini znanci, je bila pri rejnikih v Đurđevcu varna. Čeprav so izginotje policiji prijavili rejniki, pa z novinarji niso želeli govoriti.

Facebook
Ferdo Fundić, Antonijin oče. Policisti in preiskovalci so ga v nedeljo in ponedeljek večkrat kontaktirali in obiskali, če se je morda hčerka vrnila domov

Na terenu vse razpoložljive ekipe

Facebook
Po materini smrti se je 22-letna Antonija pred petimi leti odselila od doma.

Izginotje 22-letnice in njenega otroka je sicer pretreslo vse prebivalce Đurđevca in okolice. Policija jo je poskušala locirati s pomočjo signala njenega mobitela in čimprej ugotoviti, kje bi se lahko nahajala. Na teren so poslali vse razpoložljive ekipe, večkrat pa so kontaktirali in obiskali njenega očeta, če se je morda vrnila domov.

»Prvič so prišli v nedeljo 5.00 uri in se kasneje spet vrnili. Istega dne je k meni tudi prišel moški, s katerim ima Antonija že od prej enega otroka. Dejal mi je, da jo išče in da tudi on ne ve, kje bi se lahko nahajala,« je povedal Atonijin oče, ki mu je pred petimi leti umrla žena, Atonijina mati. Po njeni smrti se je Atonija odselila od doma, Ferdo pa je zdaj v hiši živel sam. Policija je včeraj dopoldne sporočila, da so našli njegovo hčerko in njenega otroka, kljub temu pa preiskovalci še niso sporočili, kje sta bila najdena in v kakšnem zdravstvenem stanju sta.