Razkrivamo

Dušana in Toneta ubili dolgovi

pk
21. 9. 2016, 19.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Krvava zgodba iz Ajdovščine, kjer sta se na bencinski črpalki zgodila umor in samomor, dobiva nove razsežnosti. Domačini se ne čudijo, da se je spor med umrlima končal tako kruto.

pk
Kriminalistična preiskava še poteka, tako da o vzroku streljanja, v katerem sta umrla moška, uradnega poročila še ni.

Na Vipavskem bo verjetno še dolgo odmeval nedeljski strelski obračun na bencinski črpalki, kjer je Dušan Čermelj iz Ajdovščine ustrelil Toneta Severja iz Malih Žabelj in nato še sebe. Policija primer še preiskuje, tako da o vzroku tragičnega dogodka uradnih informacij še ni.

Premožen in delaven

Domačini medtem o Tonetu in Dušanu precej razpravljajo. Najbolj jih buri sumljiva preteklost žrtve streljanja. Za Dušana sicer vedo povedati, da je imel z nekdanjo ženo v Ajdovščini nekoč zlatarno in da je bila kar uspešna. Z njo je bil dobro finančno preskrbljen.

Kot osebnost, še povedo, pa ni preveč izstopal. Ajdovci so ga imeli za delavnega in premožnega. Zadnja leta naj bi sicer imel težave z alkoholom, ki jih gre verjetno pripisati stiskam zaradi ločitve in padca uspešnosti v poslu ter drugim osebnim porazom.

Google maps
Dušan Čermelj ne živi prav daleč proč od bencinske črpalke, na kateri je v nedeljo ustrelil Toneta Severja in sebe.

Imel precej dolgov

Prebivalec Ajdovščine

"Če si ju kdaj videl skupaj, ko sta popivala in se kregala, ti je bilo jasno, da lahko pride med njima tudi do česa bolj resnega."

Kot so nam še povedali domačini, naj bi Dušan in Tone po lokalnih barih večkrat skupaj popivala, pa tudi skregala sta se velikokrat, kar vpričo drugih gostov. Nazadnje sta se sprla preteklo nedeljo, ko je Čermelj Severja nagovarjal, naj mu vrne večjo količino denarja, ki mu ga je posodil. Menda naj bi ga že več mesecev prosil, da poravna svoj dolg.

Kot piše na družbenih omrežjih, si je Sever izposojal denar tudi od drugih. Prave službe ni imel, naj bi si pa vsaj občasno priskrbel kakšen manjši posel. Po dolini se je precej govorilo o tem, da je bil svoj čas neke vrste zvodnik in da si pri njem lahko dobil prostitutko.

Ni bil problematičen

Sever je veljal za lokalnega posebneža, a kot povedo njegovi sovaščani, ni bil problematičen. Živel je bolj odmaknjeno od drugih. Tudi on je rad kaj popil in naj bi nekaj časa živel celo v prikolici. Hišo, ki jo ima v Malih Žabljah, so mu menda zarubili.

Srhljivi nedeljski obračun je na bencinski črpalki Agip videlo kar nekaj ljudi, tudi družine. Ena od mamic, ki se je v času streljanja s svojimi otroki znašla na črpalki, je pozneje na družbenem omrežju zapisala, da jih je, kar so videli, prizadelo. »V nedeljo sem bila z otroki priča umoru in samomoru na bencinski črpalki. Hudo mi je, ker so morali otroci to videti. Energije nad nami so vse močnejše, ljudje blaznijo in tega ni mogoče več preprečiti,« je zapisala.

pk
Hiša Toneta Severja v Malih Žabljah sameva. Menda naj bi mu jo na račun dolgov, ki jih je imel, zarubili.