Travme

Pošasti sedemnajst let zapora za posilstvo hčerk

Sašo Avramovič
21. 9. 2016, 07.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Oče je svoje tri hčerke posiljeval med letoma 2008 in 2015. Zaradi zlorabe imajo deklice travme in duševne težave. Pošast mora plačati tudi stroške sojenja.

Profimedia
Pošast je svoje tri hčerke posiljeval med letoma 2008 in 2015.

Oseminštiridesetletnega očeta so na županijskem sodišču v Varaždinu zaradi več posilstev in spolne zlorabe treh mladoletnih hčerk obsodili na 17 let zaporne kazni. Sodba še ni pravnomočna.

Izreku sodbe ni prisostvoval

Dolgoletni posiljevalec je sodbo pričakal v priporu, kjer se je znašel lani po odkritju kaznivih dejanj. V priporu so ga zadržali, da ne bi med preiskavo vplival na priče, pa tudi zaradi tega, da teh gnusnih kaznivih dejanj morda spet ne bi ponovil. Izreku sodbe sicer ni prisostvoval, ker je sam tako želel. Obsojen je bil za gnusna dejanja in spolne odnose s svojima hčerkami med letoma 2008 in 2015.

Grozil s pestmi in umorom

Deklice imajo zaradi očetovih dejanj travme in različne duševne težave. Med dolgoletno zlorabo jim je oče tudi grozil s pestmi in umorom, ko so ga želele odriniti ali se odmakniti od njega. Oče, ki so mu podaljšali pripor, bo moral tudi nadoknaditi stroške kazenskega postopka (malo več kot 4000 evrov) in poravnati še druge izdatke.