Tudi mladoletni

Več zasegov droge na Koroškem; prekršila se je tudi 59-letnica

R.T.
20. 9. 2016, 13.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem so ta konec tedna opravili hišno preiskavo pri 27-letnem občanu iz okolice Črne na Koroškem.

PP Ravne na Koroškem
V prostoru, posebej prirejenem za gojenje konoplje, so našli in zasegli več pripomočkov za učinkovito in pospešeno gojenje.

Našli in zasegli so več sadik konoplje ter njenih posušenih delcev. V prostoru, posebej prirejenem za gojenje konoplje, so našli in zasegli več pripomočkov za učinkovito in pospešeno gojenje. 27-letnika bodo policisti kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinam za izdelavo prepovedanih drog po I. odstavku 186 člena KZ-1C.

Drugi kršitelji

PP Ravne na Koroškem

Minuli konec tedna so ravenski policisti opravili hišno preiskavo tudi pri 59-letni občanki z Raven na Koroškem. Našli in zasegli so več sadik konoplje. Zoper 59-letnico bodo uvedli prekrškovni postopek z izdajo odločbe o prekršku v hitrem postopku po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovednimi drogami.

Na območju Prevalj pa so policisti minuli vikend petim osebam, od katerih so bile tri mladoletne, druge dve pa stari 26 in 33 let, zasegli manjšo količino posušene konoplje in nekaj amfetaminov.

Zoper mladoletnika bodo policisti podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Slovenj Gradec, za druga dva kršitelja sledi prekrškovni postopek z izdajo odločbe o prekršku v hitrem postopku po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovednimi drogami.