Pošasti

Zakonca Šalov skoraj pol leta s kislino in ogorki mučila žensko

R.T.
26. 8. 2016, 12.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Še vedno ne more gristi, potem ko sta ji Vjeran in Vanesa zlomila čeljust. Okrevanje bo trajalo več mesecev.

arhiv Svet24
Zakonca naj bi jo tudi davila in ji grozila, da nima kam iti (fotografija je simbolična).

Psihično je veliko boljšem stanju in hudim poškodbam navkljub dobro okreva. Ko sta jo mama in sestra rešila iz krempljev ugrabiteljev, je 170 centimetrov visoka Slavonka (43) tehtala le 49 kilogramov.

Ženina pobuda

Septembra lani se je odpravila na sezonsko delo v Poreč, a padla v roke sadističnega para. Sta namreč lastnika restavracije, v kateri je delala. Vjeran (31) in Vanesa Šalov (31) sta osumljena, da sta jo zadrževala proti njeni volji, nadzirala njen mobilni telefon in pregledovala njen prenosni računalnik. Žrtvini prijatelji so za 24sata.hr povedala, da naj bi bila Vanesa pobudnica nasilja in da jo je Vjeran ubogal brez ugovora.

Tožilstvo sumi, da je bila Vanesa tista, ki je zaslužna za rane s klorovodikovo kislino na njenem hrbtu. 31-letnica naj bi jo tudi zbadala z ostrim predmetom in na njej ugašala cigaretne ogorke.

Od septembra 2015 do julija 2016

Psihično in fizično sta jo zlorabljala od septembra lani pa do letošnjega julija.

Najslabše jo je odnesla njena čeljust. Kar en teden je morala živeti z njo, preden ji je uspelo pobegniti. Poleg čeljusti naj bi ji zakonca Šalov polomila tri rebra in arkado, ji hudo poškodovala uho in ji zadala vrsto udarcev, za katerimi so ji ostale modrice. Pogosto naj bi jo zaklepala v sobo v stanovanju, v kateri ni bilo postelje, in jo pustila stradati. Zakonca naj bi jo tudi davila in ji grozila, da nima kam iti.

Da je nekaj narobe, sta posumila žrtvina sestra in mati, ki sta njeno izginotje policiji prijavili marca letos. Ko je Šalov to izvedel, jo je prepričal, da je z njim odšla na poreško policijsko postajo in možem postave potrdila, da je vse v najlepšem redu.

K sreči sta jo sestra in mati julija potegnila iz pekla, ko so policisti par tudi pridržali.