Obračun

Spor zaradi dekleta: 19-letnemu Luki je vsem na očeh prerezal vrat

R.T.
17. 8. 2016, 10.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

18-letnik je v pretepu v parku potegnil nož. Nasproti mu je stal leto starejši fant, ki je izkrvavel do smrti. Morilec se je pozneje okrvavljen pojavil v bližnjem baru, nato pa pobegnil v noč.

Facebook
Luki Ćopiću po napadu več ni bilo pomoči.

Na dan Marijinega vnebovzetja so se zabavali pod šotorom v hrvaškem naselju Kloštar Ivanić, poroča 24sata.hr. Domagoj Opačak (18) je prišel s prijatelji. Skupaj naj bi začeli provocirati, nato pa so zapele pesti. Luka Ćopić (19) je pred očmi svojega dekleta in prijateljev umrl le tri minute pozneje. Menda zaradi dekleta. Domagoj je zbegan pobegnil iz parka, nož je vzel s seboj.

Začelo se je na spletu

Vse se je začelo na Facebooku. Domagoju je bila všeč Lukova punca, na družbenem omrežju ju je skušal spraviti narazen, a ga je zavrnila. Mladeniča se pred obračunom verjetno nista poznala – srečala naj bi se ravno na praznik v enem od tamkajšnjih barov. Sporu naj bi konec naredil pretep. V zavetju noči sta se pomerila v parku - Luka je padel po tleh, Domagoj je na plano potegnil nož, velik kuhinjski nož. Z njim ga je porezal po rokah in mu prerezal vrat, pomoči mu ni bilo. Izgubil je preveč krvi, rane so bile prehude. Domagoj je pobegnil iz parka, glasba je utihnila, policisti so izprašali prisotne.

Vse se je začelo na Facebooku. Domagoju je bila všeč Lukova punca, na družbenem omrežju ju je skušal spraviti narazen, a ga je zavrnila. 

Ko so ga nazadnje videli, se je tresel in jokal. Bil je krvav. Kje je odvrgel nož, še vedno ni znano. Tekom noči se je sam predal policistom. Po neuradnih informacijah naj bi ga v torek zjutraj sprejeli v eno od zagrebških bolnišnic. Imel naj bi več poškodb – večina naj bi jih bila zadana z 'bokserjem'. Lažje ranjenega so odpeljali policisti. Preiskava še poteka.

Ena smrt ni bila dovolj

Lukovi prijatelji ne morejo dojeti, da ga ni več. Bil je vnet podpornik zagrebškega Dinama, pogosto je zahajal na tekme. Težave zanj niso bile neznanka, pretepi tudi ne. Lani je v enem od njih umrl njegov prijatelj, smrt jih je streznila. A ne za dolgo.

Z dekletom sta bila skupaj dve leti.