Openska proga v Trstu

Trčenje znamenitih tramvajev, poškodovanih osem ljudi

T.L./STA
16. 8. 2016, 15.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Vzrok za nesrečo še ugotavljajo tehniki transportnega podjetja v sodelovanju z gasilci.

Youtube
Poškodovanih je osem ljudi (fotografija je simbolična).

V Trstu sta na t. i. Openski progi danes čelno trčila tramvaja. Poškodovanih je osem ljudi, med njimi tudi oba voznika, nihče pa ni poškodovan huje. Kaj je botrovalo nesreči, po poročanju Primorskega dnevnika še ni znano.

Vsi poškodovani potniki so bili v tramvaju, ki se je med vožnjo vzpenjal. Sedem jih je lažje poškodovanih, ena oseba ima resnejše poškodbe, ki pa ne vzbujajo posebnih skrbi, poroča tržaški časnik Il Piccolo.

Na kraj so prihiteli reševalci, policisti in gasilci, so še navedle Primorske novice.

Vzrok za nesrečo še ugotavljajo tehniki transportnega podjetja v sodelovanju z gasilci. Je pa več poškodovanih oz. hujše poškodbe preprečilo dejstvo, da tramvaji na tem odseku zaradi naklona proge vozijo precej zelo počasi, navaja italijanska tiskovna agencija Ansa.

Agencija izpostavlja, da proga tramvaja Trst-Opčine predstavlja simbol "habsburškega Trsta". Odprli so jo leta 1902 in vse od tedaj neprekinjeno povezuje mestno središče s kraško planoto.

Kot poudarja Ansa, je Openska proga edina tramvajska proga v Evropi s tako strmim naklonom. Na odseku, dolgem en kilometer, je namreč naklon kar 26-odstoten.