Nesreča skakalca

Pogrešajo Slovenca, ki je z mostu skočil v Drino

M.K.
7. 8. 2016, 19.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V Zvorniku na meji med Srbijo in Bosno in Hercegovino pogrešajo Slovenca Andreja Beuca, udeleženca tekmovanja v skoku z mostu v Drino, ki po skoku ni splaval na površje.

Facebook
34-letni Andrej Beuc iz Krškega je sicer profesionalni padalec in izkušen skakalec.

Po prvih informacijah se je Beuc po skoku sicer pojavil na površini reke in dvignil roko na pomoč, a je nato še pred prihodom reševalcev potonil in izginil v motni vodi. Skušajo ga najti tudi potapljači, poroča Blic.

34-letni Beuc iz Krškega je sicer po profesionalni padalec in izkušen skakalec. Toda tokrat je v vodo priletel z nekoliko razširjenimi rokami, zaradi česar se je najverjetneje močno udaril v glavo.

V Zvorniku so sicer v okviru kulturnega festivala izvajali skoke z mosta Kralja Aleksandra Karađorđevića. Po nesreči Slovenca so prireditev prekinili, gledalci pa so šokirani.

Župan mesta Zvornik Zoran Stevanović je po nesreči povedal, da je to velika tragedija za mesto. To bi moral biti spektakel, zdaj pa se je spremenil v tragedijo. Ponesrečil se je velik športnik, ki je opravil že na tisoče takšnih skokov. V dogovoru s pristojnimi v hidro elektrarni Zvornik bomo zmanjšali pretok vode, da ga bomo lažje našli in se dostojanstveno poslovili od njega, je za Blic povedal Stevanović.