Nesreča

Tragedija pri Ajdovščini: ne vedo še, kdo je umrl

T.L.
14. 7. 2016, 12.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na Predmeji nad Ajdovščino strmoglavilo in zgorelo manjše letalo.

P. K.
Policisti in kriminalisti z območja PU Nova Gorica so ustrezno zavarovali kraj tragične letalske nesreče, na kraj so bili napoteni tudi gasilci in pripadniki reševalnih služb.

Na Predmeji nad Ajdovščino je strmoglavilo in zgorelo manjše letalo. Uprava za zaščito in reševanje je poročala, da je ob 10.54 uri letalo zginilo iz radarskih zaslonov.

Dean Božnik, tiskovni predstavnik PU Nova Gorica je potrdil, da se je zgodila tragična letalska nesreča, v kateri je bilo udeleženo 6-sedežno letalo znamke piper 32. Koliko oseb je bilo na letalu v času strmoglavljenja, sprva ni bilo znano, kasneje pa so sporočili, da so v nesreči umrle štiri osebe.

Polona Krušec
Govorili smo z domačinom Ivanom, ki je videl, kako je letalo čudno krožilo potem pa strmoglavilo. Več v jutrišnji izdaji časnika Svet24.

Youtube
Primer šestsedežnega letala piper 32.

Identiteta umrlih še neznana

Novogoriški OKC so iz Centra za obveščanje Republike Slovenije okoli 11.02 obvestili, da je z radarskih zaslonov izginilo letalo na severozahodu Ajdovščine. Kasneje je bilo ugotovljeno, da je enomotorno 6-sedežno letalo znamke piper 32, ameriških registrskih številk, strmoglavilo blizu regionalne ceste med naseljem Predmeja in Lokvami, približno en kilometer iz Predmeje.

Letalo je bilo popolnoma uničeno oziroma je pogorelo. Po sedaj zbranih podatkih je enomotorno letalo vzletelo z letališča v Benetkah v Italiji in je bilo namenjeno v nemško mesto Leipzig. 

Policisti in kriminalisti z območja PU Nova Gorica so ustrezno zavarovali kraj tragične letalske nesreče, na kraj so bili napoteni tudi gasilci in pripadniki reševalnih služb. V zvezi z nesrečo so policisti obvestili tudi preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča, pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici in preiskovalca letalskih nesreč (Služba za preiskavo letalskih nesreč in incidentov). 

Strmoglavljenja letala ni preživel nihče v omenjenem letalu: v letalski nesreči so umrle štiri osebe. Njihovo identiteto policija še ugotavlja.  Policija okoliščine tragične letalske nesreče še preiskuje.