Drama na dimniku

Mariborčan skoraj skočil v smrt zaradi družinskih nesoglasij

R.T.
29. 6. 2016, 09.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Včeraj smo poročali o drami, ki se je odvila na Lendavski ulici v Murski Soboti.

Google Zemljevidi
Dimnik kurilnice, na katerem je sedel 39-letnik.

Moški, ki je grozil, da se bo z dimnika kurilnice pognal v globino, se je včeraj okoli 13. ure sam spustil po stopnicah.

Obvestil jih je sam

Po petih urah se je moški po policijskem posredovanju sam spustil po stopnicah dimnika. 

39-letni Mariborčan je na dimnik splezal že okoli osme ure, od tam pa sam poklical Operativno-komunikacijski center (OKC) in jim dal vedeti, da namerava skočiti. Po poročanju spletnega portala sobotainfo.com je bil OKC z njim na vezi dobrih dvajset minut, saj jim ni uspelo določiti njegove lokacije. Minila je dobra ura, preden so prišli do kurilnice in njenega dimnika, nato pa so začeli s posredovanjem.

Na kraju dogajanja so se zglasili tudi predstavniki posebnih sil slovenske policije ter policijska pogajalca iz Celja. Manjkal ni niti helikopter. Po petih urah se je moški po policijskem posredovanju sam spustil po stopnicah dimnika. Ura je bila 13.12.

Stiki z otrokom

Po neuradnih informacijah so Mariborčana na rob obupa prignala nesoglasja z nekdanjo partnerko, sicer iz Prekmurja. Jabolko spora naj bi bili stiki z otrokom, čeprav sobotainfo.com poroča, da naj bi bil z njim v stiku vsak drugi dan.