Top flop

Lendavski policisti in nasilni "pacient"

ss
27. 6. 2016, 12.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Dolenjski list
Slika je simbolična.

10 Na železniški postaji v Celju so policisti obravnavali vlom v gostinski lokal. Lastnik pogreša za okrog 1000 evrov cigaret, alkohola in kave.

9 Iz skladišča gostinskega lokala na Mirni na Dolenjskem so neznanci ukradli štiri zaboje uvoženega piva ter povzročili za okrog 400 evrov škode.

8 V vložišču vladne palače na Gregorčičevi ulici v Ljubljani so prejeli pisemsko pošiljko, iz katere se je usul prah, za katerega pa se je po analizi izkazalo, da ni nevaren za zdravje in življenje ljudi.

7 V Piranu je neznanec iz odprtega apartmaja ukradel denarnico z dokumenti, oškodovanka pa pogreša tudi dioptrijska očala. Škode je za okrog 500 evrov.

6 V Solkanu so pandurji oglobili 23-letnika, ki je sostanovalce s preglasno glasbo motil pri nočnem počitku.

5 Koprski policisti so dobili prijavo, da v enem od blokov spita brezdomca. Ko so prišli na kraj, se je eden od revežev takoj umaknil, drugi pa je vztrajal. V vinjenem stanju si je drznil celo protestirati, zaradi česar je bil pridržan ter oglobljen, in sicer zaradi neupoštevanja zakonitih ukazov, nedostojnega vedenja in prenočevanja na javnem kraju.

4 Ljubljanski policisti so na avtobusni postaji opazili tujca, ki je pobiral prostovoljne prispevke. Ugotovljeno je bilo, da gre za 25-letnega Romuna, ki je bil že večkrat obravnavan zaradi pobiranja prostovoljnih prispevkov brez ustreznih dokumentov, zaradi zagotovitve plačila globe pa so mu bili celo odvzeti osebni dokumenti. Kršitelju so policisti na kraju samem odvzeli prostost in ga privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta je Romunu izdal sodbo z izrekom globe in stransko sankcijo izgona iz Slovenije za dobo treh let. Romunu so s sodbo odvzeli tudi zasežena denarna sredstva v višini 15,15 evra, ki so bila pridobljena s prekrškom. Po končanem postopku je bil 25-letnik odpeljan na mejni prehod Dolga vas, kjer je bil napoten iz države.

3 Lendavski policisti so imeli opravka s prav posebnim »pacientom«. Moški je z osebnim vozilom zapeljal na dvorišče policijske postaje v Lendavi in pri tem trčil v polzapornico; divjanje je nadaljeval po parkirišču in pri tem trčil v dve službeni vozili policije. Na dvorišče je nato stekel dežurni policist in kršitelja pozval, naj izstopi iz vozila. Moški je ukaz ubogal, pristopil do policista ter ga z roko udaril v glavo. Divjaka, ki mu sledi kazenska ovadba, sta končno obvladala druga dva policista, ki sta dežurnemu priskočila na pomoč.

2 Na tržnici v Portorožu so policisti obravnavali drzno tatvino. Osumljenca, domačina, stara 29 in 30 let, sta avstrijskemu državljanu ukradla bankovec v vrednosti 50 evrov in zbežala. A oškodovanec se je pognal za njima in ju dohitel, nakar so se stepli. Red so naredili šele policisti, ki so oba lopova tudi prijeli. Tatovoma sledi kazenska ovadba, Avstrijca pa so policisti oglobili zaradi vpletenosti v pretep. Mlajšemu osumljencu je odrejen še hitri postopek zaradi suma, da je imel v tobak primešane prepovedane opojne zeli, in sicer marihuano.

1 Policisti so med hišno preiskavo na območju Logatca odkrili posebej prirejen prostor za gojenje marihuane. Osumljenca, stara 24 in 25 let, sta slab kilogram že posušenih rastlinskih delcev pred prihodom policije poskušala zažgati v peči. Oba urbana kmeta sta doma iz okolice Domžal, v preteklosti pa še nista bila obravnavana za tovrstna kazniva dejanja.